У Кропивницькому відкрили виставку родини Кутецьких (ФОТО)

Серпень 24, 2020 | Новини | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

У виставковій залі Кіровоградського обласного Центру народної творчості відбулася презентація виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Мистецька скарбничка від Кутецьких», присвяченої Дню Незалежності України.

В експозиції будуть представлені більше 120 виробів трьох майстринь с. Скалева Новоархангельського району, учасників обласного творчого об’єднання «Дивосвіт», членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Це народна іграшка з глини Зої Кутецької, вироби у техніці витинання Олени Кутецької, живопис та образотворче мистецтво Зої Юзвенко.

Мистецька панорама родинної творчості Кутецьких пронизана патріотизмом, повагою до національних традицій, обрядів українців, любов’ю до оточуючого світу та рідної домівки. Це демонструють не тільки роботи, а й їх назви – «Світанковий рідний край, чорнобривчиків розмай», «Українські традиції», «Гори, ріки, полонини, рідні ріки України» та інші.

Вирізняються самобутністю керамічні вироби мами – Зої Кутецької. Покриті поливою та розмальовані різноманітні іграшки-свистунці: коники, павичі, баранчики, пташки, півники, рибки, керамічні композиції. Мистецькою стежиною матері йдуть її доньки Зоя та Олена – випускниці мистецького факультету Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини. Олена презентує на виставці 30 витинанок, створених за власними малюнками, а також вироби в техніці ліплення з глини та образотворче мистецтво. Зоя Юзвенко продемонструє живописні роботи олійними фарбами та цикл робіт у техніці пастельного живопису: пейзажі, натюрморти тощо.

На подвір᾽ї установи гості мали змогу ознайомитися з колекцією рушників, переданих обласному Центру народної творчості фахівцями Олександрівського районного Будинку культури. Усіх присутніх привітає народний аматорський фольклорний ансамбль «Ексампея» обласного Центру народної творчості (керівник Едуард Дикаренко).

У Кропивницькому відкрили виставку родини Кутецьких (ФОТО)

У Кропивницькому відкрили виставку родини Кутецьких (ФОТО)

У Кропивницькому відкрили виставку родини Кутецьких (ФОТО)

У Кропивницькому відкрили виставку родини Кутецьких (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool