У Кропивницькому відкрили виставку «Подих осені»

Жовтень 23, 2020 | Новини | Переглядів: 865 | Коментарі: 0

23 жовтня 2020 року презентовано віртуальну експозицію творів з фондового зібрання Музею мистецтв «Подих осені».

Думаючи про осінь, уявляєш себе серед осіннього парку. На деревах переважають теплі кольори: жовтий, помаранчевий, рожевий, червоний, багряний. Таке строкате розмаїття захоплює та неодмінно піднімає настрій.

Осінь оспівували поети, переносили на полотна художники. Вона зачаровує нас щедрим врожаєм, золотим нарядом дерев, останніми теплими днями.

Віртуальна експозиція «Подих осені» презентує роботи з фондового зібрання Музею мистецтв різних авторів і періодів написання, але об’єднує їх одна тематика – дивовижно прекрасна осінь. Споглядання осіннього пейзажу нікого не залишає байдужим. Різнобарвна краса навколо вражає. Яких тільки кольорів немає! Художники зображуючи осінній пейзаж майстерно використовують всю палітру яскравих фарб. На жаль, ця дивовижна, неповторна пора року триває недовго та згодом покидає наш край, але вона залишається на полотнах художників назавжди.

Осінню тематику яскраво представляє робота народного художника України, нашого земляка, очільника Одеської обласної організації Національної спілки художників України Анатолія Горбенка (1944 р.н.) «Золотий куточок» (2006). Митець активно працює, пише етюди, змальовує стан природи в різні часи року, що дозволяє удосконалювати тонкості колориту і, імовірно, найкраще виразити стан душі самого автора.

У роботі «Золота осінь у дендропарку» (1968) Володимира Федорова (1920-1986) зображено красу осіннього дендропарку.
Карпатський краєвид передано у роботі Ірини Беклемішевої (1908-1988) «Новий дім».
Намагання збагнути природу, проникнути в її таємниці притаманне роботі члена Національної спілки художників УкраїниЛеонтія Орлика (1936-2012) «Вечірнє поле» (1983).
Дощову погоду восени зобразив В’ячеслав Подобєд (1947 р.н.) у своїй роботі «Після дощу» (1997).
Чарівність казкової пори року передає робота Віталія Колесніченка (1933-2015) «Чарівний острів» (2007).
Картина члена Національної спілки художників України Святослава Горбенка (1970 р.н.) «Осінь в парку» (2008) виконана в реалістичній манері і наскрізь пронизана світлом.

Костянтин Прохоров (1924 р.н.) в роботі «На етюдах» (1960) знаходить свою неповторну красу в усі часи року. Головна задача художника передати чудовий різновид форм і кольору в природі.

Твір Володимира Кобця (1946 р.н.) «Осінній натюрморт» (2011) представляє жанр натюрморту у повній красі квітів та овочів.
Отже, потрібно цінувати кожен день, прожитий серед осінньої краси, щоб ще довго ласкаве осіннє сонце зігрівало нас в холодні зимові дні.

Тетяна Костенко 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool