У Кропивницькому відкрили виставку Оксани Шарій (ФОТО)

Червень 30, 2023 | Новини | Переглядів: 971 | Коментарі: 0

В обласному центрі у стінах Музею мистецтв відкрито виставку «Джгутова фантазія Оксани Шарій» - непересічної особистості, Головної художниці Кіровоградського академічного обласного театру ляльок – Оксани Валеріївни Шарій.

У Кропивницькому відкрили виставку Оксани Шарій, фото Ігоря Філіпенка

У Кропивницькому відкрили виставку Оксани Шарій, фото Ігоря Філіпенка

У Кропивницькому відкрили виставку Оксани Шарій, фото Ігоря Філіпенка

У Кропивницькому відкрили виставку Оксани Шарій, фото Ігоря Філіпенка


Оксана Шарій родом із Кіровограда (нині - Кропивницький). Закінчивши місцеве технічне училище, здобула спеціальність художника-оформлювача, згодом отримала ступінь бакалавра за спеціальністю «декоративно-прикладного мистецтва» Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

У театрі – з жовтня 2008 року. Спочтаку працювала на посаді реквізитора, потім художником по світлу. Як художник-оформлювач дебютувала у грудні 2010 року у новорічній виставі «Чарівні дива новорічної ночі». Своїм наставником вважає заслуженого працівника культури України Василя Остапенка, який присвятив ляльковому театру чотири десятиліття життя. У листопаді 2017 року Оксана виграла конкурс на вакантну посаду головного художника театру, яку обіймає і понині.

На виставці «Джгутова фантазія Оксани Шарій» представлена унікальна частина творчості художниці з її власної колекції. Доповнює експозицію ексклюзивна робота «Слон» з приватної колекції Ірини Саєнко.

Захоплення виробами зі джгута почалося з інтернету, де пані Оксана шукала натхнення для роботи в театрі. Зіштовхнувшись із технікою джгутової філіграні, художниця методом спроб і помилок почала заглиблюватись в цей напрямок і вдосконалювати його у власній інтерпретації.

В оригінальній техніці джгутового плетіння представлені близько 20 робіт різного спрямування: декоративні панно та портрети міфічних істот - Мавки, Сатира, Медузи Горгони; вироби з народно-традиційними мотивами, театральні маски, скриньки, прикраси, вази та декоративний ліхтар виконані у авторській техніці ниткоплетіння. Кожна робота є індивідуальною та неповторною та передає безмежний запал та талант художниці.

Валерія Лінчевська, фото Ігоря Філіпенка.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool