У Кропивницькому відкрили виставку народного художника України Михайла Надєждіна (ФОТО)

Травень 18, 2022 | Новини | Переглядів: 1285 | Коментарі: 0

18 травня, саме у Міжнародний день музеїв, відзначаємо день народження талановитого митця, громадського діяча, педагога непересічної творчої особистості, народного художника України Михайла Володимировича Надєждіна.

 відкрили виставку народного художника України Михайла Надєждіна

 відкрили виставку народного художника України Михайла Надєждіна


Народився Михайло Надєждін 18 травня 1935 року в селі Костянтинівка, що на Сумщині в багатодітній селянській родині. Дитячі та юнацькі роки провів у місті Білопіллі Сумської області. В 1962 році закінчив Дніпропетровське державне художнє училище, живописно-педагогічне відділення.

Серед його викладачів – видатний художник – земляк Яків Калашник, заслужений художник України Микола Родзін, народний художник України Георгій Чернявський.

Після закінчення навчання два роки працював викладачем малювання та методики малювання в Хотинському педагогічному училищі (м. Запоріжжя), згодом, переїхавши у 1963 році до Кіровограду (Кропивницького) десять років пропрацював викладачем міської дитячої художньої школи. До 1989 року разом із іншими відомими художниками-земляками працював у художньо-виробничих майстернях місцевого Художнього Фонду УРСР.

Член Національної спілки художників України, стояв біля витоків та досить тривалий час з 1989 року по 2015 рік очолював Кіровоградську обласну організацію Національної спілки художників України.

В 1994 році отримав почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України», а вже у 1997 році стає народним художником України.

В 2005 році Михайло Володимирович Надєждін став лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Новітні спрямування».

Михайло Надєждін учасник багатьох регіональних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Працює в напрямку авангардного мистецтва. Роботи митця зберігаються в музеях України, приватних колекціях Канади, США, Болгарії, Чехії та ін.
До віртуальної виставки «Грані творчості Михайла Надєждіна» увійшли твори митця «Весілля» (1981), «Реквієм» (1967), «Натюрморт осінній» (2007), «Сонячне світло» (2007), «Світлий день» (1985), «Роздуми під лопухом» (2000), «Сон» (1975), «Автопортрет» (1997), «Травневий день» (1985) та «Весняний букет». Органічне поєднання творів різних жанрів та техніки виконання притягує глядачів прихованим сенсом, того, що хотів передати автор, не розкриваючи повністю тематику своїх образів, змушуючи розмірковувати та фантазувати.

Деякі твори митця сповнені глибоким філософським переосмисленням буття. Вони яскраво розкривають індивідуальне бачення світу М. Надєждіним.

Михайло Володимирович –унікальний український митець що залишається вірним обраному шляху творчого самовиразу, чия творча практика активно впливає на розвиток сучасного образотворчого мистецтва.

Тетяна Костенко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool