У Кропивницькому відкрили виставку Анатолія Кімнатного (ВІДЕО)

Вересень 24, 2022 | Новини | Переглядів: 1563 | Коментарі: 0

У відділі КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрито виставку творів члена Національної спілки художників України Анатолія Кімнатного «З любов’ю до України».

 

У Кропивницькому відкрили виставку Анатолія Кімнатного

У Кропивницькому відкрили виставку Анатолія Кімнатного

У Кропивницькому відкрили виставку Анатолія Кімнатного

У Кропивницькому відкрили виставку Анатолія Кімнатного

У Кропивницькому відкрили виставку Анатолія Кімнатного

Фото Ігоря Філіпенка


Кімнатний А.Д. народився 22 березня 1980 року в Кіровограді (нині Кропивницький). У 2003 році закінчив Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка за спеціальністю «Початкове навчання та образотворче мистецтво». Працює у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», з 2002 року. Є очільником відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна». Поряд із роботою в музеї займається також і викладацькою діяльністю в міській художній школі імені Олександра Осмьоркіна.

У червні 2005 року став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за внесок молоді у розбудову держави у номінації «за творчі досягнення».

Був відзначений у рамках Програми підтримки музейних працівників на 2006-2007 роки, започаткованої Міжнародним фондом «Україна 3000» спільно з Українським центром розвитку музейної справи.

 Анатолій є учасником роботи українсько-нідерландського проєкту МАТРА/Музеї України (Київ, 2006-2009 рік).
У квітні 2012 року стає членом Національної спілки художників України.

У березні-квітні 2012 року разом з групою художників (Андрій Кадигроб, Ігор Вишніченко, Євген Івасюта, Тетяна Стороженко, Андрій Надєждін) прийняв участь в мистецькому проєкті по створенню писанки для представлення рідного міста у параді писанок в рамках фестивалю «Країна мрій» (м. Київ).

Учасник Великодніх Благодійних Аукціонів 2009 - 2021 рр. та ін. благодійних виставок та заходів. У 2022 році був учасником Аукціону, який проводив Музей мистецтв на підтримку ЗСУ. Проводить активну виставкову діяльність, є членом журі багатьох обласних конкурсів мистецького спрямування. Його професійна робота неодноразово була відзначена численними нагородами та подяками.

Брав участь в багатьох Всеукраїнських, обласних, регіональних художніх виставках та пленерах. Провів декілька персональних виставок. Одна з них, персональна виставка до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була відкрита в стінах музею у 2008 року.

У грудні 2021 року став лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Національна традиція», окрім того, як член команди Музею мистецтв також становився лауреатом цієї премії.

Працює в напрямку реалістичного мистецтва, в жанрах портрету, пейзажу, натюрморту, тематичної композиції. Надає перевагу техніці олійного живопису. І хоча Анатолій Дмитрович не має професійної музичної освіти, він гарно грає на піаніно, що надзвичайно прикрашає його творчу та професійну діяльність, зокрема при проведенні різноманітних культурно-просвітницьких заходів.
Твори митця зберігаються в музеях України та за кордоном.

В експозиції представлено переважно живописні роботи останніх років.

Ганна Осіпова 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool