У Кропивницькому відкрили спільну виставку картин (ФОТО)

Січень 05, 2024 | Новини | Переглядів: 929 | Коментарі: 0

В обласному центрі в Музеї мистецтв відкрили виставку художніх творів «І буде казка!».

Тут представлено 25 картин митців з Вінниці, Кропивницького та Олександрівки, на яких зображені зимові пейзажі, новорічні натюрморти, наше українське море під час снігопаду, веселий та радісний сміх дітей…

Тут українська наша зима у всій її красі та з народними звичаями. Ось на полотнах Володимира Гуменного «Колядники» та Юлії Малежик «Різдвяні колядники» передано наші українські традиції вітати Коляду, ходити від одного двору до іншого й обдаровувати господарів будинків побажаннями щастя і благополуччя, тримаючи в руках зірку, що символізує народження Ісуса Христа.

Переглядаючи зимові пейзажі від Лариси Кулініч, Фелікса Полонського, Романа Ткаченка, Аліни Славгородської та Ольги Голуб ми мимоволі переносимося до лісової галявини чи берега річки подалі від міської метушні. Насолоджуємося природою та тишею навкруги, де не літають ракети та не включаються системи сповіщення повітряної тривоги. Тут відпочиває душа і тіло.

У Кропивницькому відкрили спільну виставку картин

У Кропивницькому відкрили спільну виставку картин

У Кропивницькому відкрили спільну виставку картин

У Кропивницькому відкрили спільну виставку картин

У Кропивницькому відкрили спільну виставку картин

У Кропивницькому відкрили спільну виставку картин

У Кропивницькому відкрили спільну виставку картин

А сюжети картин Романа Ткаченка, Ольги Голуб, Валерія Давидова, Ольги Краснопольської, Анатолія Кімнатного та Володимира Гуменного повертають нас на знайомі міські вулички, де ми закохувалися, розчаровувалися, сміялися і плакали, де ми живемо та творимо. А у творі Ірини Кухаренко «Горобчики» поринаємо у веселе дитинство, граємося у сніжки, ліпимо сніговиків, катаємося на санчатах і не відчуваємо, як морозець щипа за щічки.

Також вашій увазі презентовані святкові натюрморти Юлії Малежик та Дмитра Тотока.

Окреме місце в експозиції займають роботи декоративно-ужиткового мистецтва, а саме Людмили Кривенко та Оксани Калюжної. Взагалі, коли вперше бачиш картини Людмили Іванівни Кривенко, то вони заворожують. Ти знаходишся за декілька кроків від картини, то бачиш роботу, написану фарбами і мазки здаються м'якими. Підходиш ближче, щоб придивитися, і бачиш, що об'ємні мазки пензлика – то крихітні шматочки тканини. Для майстрині дуже важливий елемент несподіванки, непередбачуваності, відкриття. А живописний ефект її художніх квілтів від оптичного з’єднання латочок різних тканин і, звичайно, від стьобання, що додає тривимірності зображення. А Оксана Калюжна працює в зовсім іншій техніці – колаж. Техніка колаж – прийом малювати різним, матеріалом, таким як папір, тканина, рослинні елементи, або вносити їх у роботу.

Вона мріяла і працювала над тим, аби бути впізнаваною і її роботи виділялися серед інших.
У експозиції презентовані твори членів Національної спілки художників України та заслуженого художника України Фелікса Полонського (1941-2022), Валерія Давидова, Анатолія Кімнатного, Юлії Малежик та Ірини Кухаренко. А також Наталії Корнілової, Ольги Краснопольської, Оксани Калюжної, Людмили Кривенко, Романа Ткаченка, Ольги Голуб та Лариси Кулініч. І вперше, у Музеї мистецтв можна переглянути роботи Дмитра Тотока та Володимира Гуменного. До речі, Володимр Дмитрович родом з Вінниці, який наразі перебуває у ЗСУ та стоїть на захисті нашої України.

Сьогодні війна триває. І музейники разом з митцями тримають культурний тил, адже дуже важливо зберегти своє. Свої звичаї, свої традиції, свою культуру. І такими арт-проєктами ми підтримуємо наших бійців на фронті, наших митців у тилу і показуємо ворогу, що Перемога буде за нами!!!

Ірина Лягул


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool