У Кропивницькому відкрили персональну фотовиставку Павла Босого (ФОТО, ВІДЕО)

Червень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 2024 | Коментарі: 0

Павло Васильович Босий – відомий не лише в нашій країні, а й далеко за її межами сценограф, історик і краєзнавець - презентує сьогодні в обласному художньому музеї виставку фоторобіт «Світло і танець».

Мета фотохудожника П. Босого – «вловити дух, атмосферу та жвавість безпосереднього виконавського мистецтва…, передати те, як елементи візуальних технологій, освітлення, проекції тощо допомагають хореографам і танцюристам створювати не лише атмосферу танцю, але й… структурувати естетику танцю…».

Цю фотовиставку створено за матеріалами вистав хореографічного відділення Райєрсонівської школи виконавських мистецтв (Торонто Канада), в центрі уваги колекції фотографій - взаємодія між світлом, тілом і рухом. Окрім авторських фотографій на виставці представлені відео хореографічних вистав.

До створення виставки долучилися професор Таня Евіденте - професійна балерина і колишня солістка Національного балету Канади (нині працює в Райєрсонівській школі виконавського мистецтва), Світлана Кухаренко займалася перекладом текстів з англійської, студент Павла Васильовича Анжело Піледжі, що збирав інформацію для виставки, та графічний дизайнер Сергій Заплатніков.

Виставка «Світло і танець» стала ще одним елементом багаторічної співпраці Павла Васильовича Босого з обласним художнім музеєм. Ще з кінця 1980-х років Павло Босий започаткував показ театральних вистав і концертів в експозиції музею. Він був куратором виставок «Сучасний американський театр» (2007) та «Американська сценографія сьогодні: роботи викладачів і студентів Університету Західної Вірджинії» (2005). Також у 2003 та 2015 роках відбулися персональні творчі виставки Павла Босого, у 2011 році він провів цікавий семінар для музейників всієї України з тематики «Створення Веб - сайтів музеїв»; «Етикетаж. Тексти в експозиціях»; «Практика роботи художніх музеїв Європи та США: експозиційна та просвітницька робота», а у 2012-2014 роках Павло Васильович створив сценографію, освітлення та дизайн костюмів для декількох моновистав проекту «Театр у музеї» та ін.

Під час урочистого відкриття виставки виступили: Олег Бабенко – директор Державного архіву Кіровоградської області, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, поздоровив Павла Васильовича з відкриттям виставки і Андрій Хворост – голова обласної організації Національної спілки художників України. Особливо теплі й зворушливі слова прозвучали від Надії Лісняк – голови ради обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, а від Конгресу літераторів України привітав автора виставки Анатолій Юрченко.

Ця виставка стала можливою завдяки гранту 2016 Creative Іnnovatіоn Fund Факультету комунікацій і дизайну Університету ім. Е. Райєрсона (Торонто, Онтаріо, Канада).

Микола Правда

У Кропивницькому відкрили персональну фотовиставку Павла Босого

У Кропивницькому відкрили персональну фотовиставку Павла Босого

У Кропивницькому відкрили персональну фотовиставку Павла Босого

У Кропивницькому відкрили персональну фотовиставку Павла Босого

У Кропивницькому відкрили персональну фотовиставку Павла Босого

У Кропивницькому відкрили персональну фотовиставку Павла Босого


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool