У Кропивницькому відкрили експозицію картин Алли Преображенської-Ронікер

Березень 31, 2021 | Новини | Переглядів: 575 | Коментарі: 0

31 березня 2021 року у Музеї мистецтв розгорнуто експозицію творів Алли Преображенської - Ронікер до 60-річчя з дня народження. 

Алла Володимирівна народилася в 1961 році у м. Знам’янці Кіровоградської області в творчій родині. Дід був художником, а батько все життя малював і взагалі – дуже любив мистецтво, він же і став її першим вчителем. Пізніше Алла відвідувала гуртки та художні студії, але головні «мистецькі відкриття» робила самостійно. У 1984 році вона закінчила Кіровоградський державний інститут сільгоспмашинобудування (нині Центральноукраїнський національний технічний університет) і до 1996 року працювала інженером – конструктором на заводі «Сільмаш» у Білій Церкві, ставши автором власних технологічних розробок. Але при цьому не зраджувала справі жертовного служіння образотворчому мистецтву. Тому і безперервно малювала, вдумливо вдивляючись у навколишній світ, не втомлюючись захоплюватися і дивуватися його різноманіттю та знаходячи на кожному кроці щось цікаве, виразне, значуще. Як говорить сама Алла: «Такий вже у мене характер: що задумала – йду до кінця, тим більше, що без творчості себе просто не уявляю».

У 2016 році в Кіровоградському обласному художньому музеї (нині Музеї мистецтв) було відкрито виставку художніх творів Алли Преображенської – Ронікер «REVIVAL. UKRAINE. ВІДРОДЖЕННЯ», яка була присвячена Україні та її сучасному відродженню.
Красномовною ознакою її активного творчого життя стали чисельні персональні виставки художниці: «Життя» – в Центральному будинку художника (м. Київ,2001 р.), «Amarilis» - в Центральному виставковому залі м.Бланес (Іспанія, 2003 р.), відкриття власної галереї «Alla Art Gallery» (м.Біла Церква), спільна виставка в галереї «Butterfly» (м. Нью-Джерсі, США, 2010 р.), «Париж і Київ. Знайомі обриси» - виставка у Музеї історії міста Києва (м.Київ, 2010р.), «Котель» - в музеї Шолом - Алейхема (м.Київ, 2011 р.), «Минуле і теперішнє» - виставка в Українському фонді культури (м.Київ, 2011 р.), персональна виставка в «TwinsGallery», (м. Київ, 2013 р., 2014 р., 2015 р.), персональна виставка в галереї (м. Рим, Італія, 2014 р.); «Модерн – епоха жіночності» - персональна виставка в музеї історії Києва (м. Київ, 2015 р.); «Ієрусалим» - персональна виставка в музеї «Євреї в Латвії», (м. Рига, Латвія, 2015 р.); «Меморіали холокоста в Латвії» - персональна виставка в музеї «Євреї в Латвії», (м. Рига, Латвія. 2016 р.), «Revival. Ukraine. Возрождение» - персональна виставка в музеї історії Києва(м. Київ, 2016 р.).

Працює художниця швидко й легко, передаючи враження миттєвості – без замальовок, одразу на світлий ґрунт полотна. Роботи Алли Преображенської мандрують по всьому світу: Латвія, Естонія, Казахстан, Фінляндія, Італія, Польща, Іспанія, Америка…

В даній експозиції представлені роботи з фондового зібрання Музею мистецтв. Це роботи на яких зображені архітектурні споруди міста Кропивницького та міста Біла Церква: «Синагога» (2015), «Старий млин. Місто Біла Церква» (2010), «На Дворцовій» (2015), «Соняшники» (2011), «На розі вулиці Гоголя» (2015).

 експозицію картин Алли Преображенської-Ронікер

 експозицію картин Алли Преображенської-Ронікер

 експозицію картин Алли Преображенської-Ронікер

Тетяна Костенко  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool