У Кропивницькому відкрилася виставка творів «Свято дитинства»

Листопад 20, 2018 | Новини | Переглядів: 820 | Коментарі: 0

20 листопада 2018 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто виставку художніх творів із фондового зібрання музею «Свято дитинства» з нагоди Всесвітнього дня дитини.

Всесвітній день дитини, як свято, виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836, рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року. 

20 листопада 1959 року була прийнята «Декларація прав дитини», а потім, у 1989 році - «Конвенція прав дитини».

Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей усьому світі.
Діти як найбільш вразлива частина суспільства гостро переживають наслідки самих серйозних суспільних проблем: криза сім’ї, бідність, недосконалість механізмів захисту прав і т.д. Дитина повинна готуватися до самостійного життя, мати більше можливостей брати участь у житті суспільства, користуватися правами свободи думки та слова, вибору культури, релігії та мови.
Щорічно, саме цього дня, в більшості країн проходить велика кількість благодійних акцій та заходів, які спрямовані на підвищення рівня доброту дітей, захисту їхніх прав, усвідомленості населення щодо наявних проблем. Адже для кожного малюка найголовніше в житті - увага, турбота та любов.

На виставці з нагоди Всесвітнього дня дитини представлені живописні твори з фондів обласного художнього музею, присвячені темі щасливого дитинства. Це роботи відомих майстрів українського живопису ХХ ст.: Т.Хитрової (1913-1991) «Оленка», Б. Домашина (1927-2000) «Портрет доньки», В. Федорова (1920-1986) «Портрет Ганнусі» та «Портрет Валечки», М. Бондаренка (1914-1999) «Дитинство», О.Логвинюка (1936-2004) «Сільська дівчина», Ю.Луцкевича (1934-2002) «Тир» та ін.
Також в експозиції можна побачити картини сучасних українських художників: С.Дриги «Свято дитинства» (1960 р.н.), Л. Кир’янової (1952 р.н.) «Бабуся» та С.Синявської (1974 р. н.) «Дівчинка».
Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня, зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.
Кожен з нас може ощасливити дитину, подарувавши їй частинку тепла, особливо тим, хто потребує цього якнайбільше.

Ольга Шаповал 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool