У Кропивницькому відкрилася виставка сучасної вишивки

Квітень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 1031 | Коментарі: 0

17 квітня 2018 року у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки вишитих робіт «Ніка» (м. Нікополь Дніпропетровська обл.).

Виставку започатковано у 2017 році з метою підтримки та популяризації українського мистецтва. Автори виставки майстрині з невеличкого містечка Нікополь (давньогрецьке «Ніка» - переможець та «Поль» - місто), що на Дніпропетровщині, тому і назва експозиції - «Ніка». Куратором та організатором виставки стала Яна Кулєшова.

В експозиції представлено 40 робіт, трьох самодіяльних майстринь вишивки: Маї Грицулі, Людмили Марамзіної та Яни Кулєшової. Роботи виконані в різноманітних техніках вишивки: хрестом, бісером, гладдю, а також авторській техніці (сучасне створення картин за новітньою технікою), яка поєднує кольорове фото на полотні та вишивку. Сюжети вишитих робіт пейзажі, портрети. натюрморти та авторські картини із зображенням архітектурних пейзажів рідного міста Нікополя.

Царство квітів панує на натюрмортах виконаних в одній із старовинних технік в Україні гладдю Маї Грицулі «Літній букет» (1998р.), «Ранок восени» (2000р.), «Букет з весняних квітів» (2001р.), «Маки» (2002р.).
Людмила Марамзіна представила «Автопортрет» (2013р.), виконаний у змішаній техніці.

Творчість молодої мисткині Яни Кулєшової досить різноманітна. Роботи виконані у 2017-2018 роках в авторській техніці (яка була запатентована і ввійшла в книгу рекордів України у 2017 році) «Герб Нікополя», «Площа Незалежності. Танк», «Площа Богдана Хмельницького», «Іван Сірко», «Парк Перемоги», «Храм Трьох Святителей», «Будинок зі шпилем», «Вічний вогонь», «Стара частина міста», «Човен», «Причал», «Алея», «Проспект Трубників», «Податкова», «Затока», «Каховське водосховище взимку», «Дамба Каховського водосховища», «Спасо - Преображенський собор», «Парк Перемоги. Січ», «Верби», «Осінь вздовж дороги», «Зимовий пейзаж», «Афіна», «Нікопольське море», «Персики». Яна виготовляє ляльки-мотанки та подушечки-ладанки, вишиває рушники та серветки частина яких представлена в експозиції. До речі, Яна Олександрівна, яка працює державним ревізором-інспектором ГУ ДФС у Дніпропетровській області стала і організатором Першої української виставки «Легіт» та рекордсменкою України в категорії «Мистецтво» (рекорд: «Найбільша колекція картин з 3D-ефектом, створеного вишивкою по авторським фотографіям»). Виставка відзначається художньою виразністю та досконалими засобами виконання. Презентовані і роботи, що увійшли до Національно Реєстру – Книги Рекордів України у 2017р. Під час відкриття виставки до фондів музею Яною Кулєшовою було передано свою роботу «Парк Перемоги. Січ».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool