У Кропивницькому відкрилась виставка інсталяцій «Театр на відстані дотику»

Вересень 20, 2021 | Новини | Переглядів: 1196 | Коментарі: 0

Сьогодні, 20 вересня, заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота та начальниця обласного департаменту культури та туризму Уляна Соколенко відвідали відкриття виставки інсталяцій "Театр на відстані дотику".

По всій площі першого поверху Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького інстальовані елементи декорацій 10 вистав з репертуару театру та костюми з цих вистав.

Її мета – показати глядачу роботу тих працівників театру, яких не бачить глядач – декораторів, художників по костюмах.
Головний режисер театру Євген Курман зазначив, що виставка – своєрідне прев’ю до початку театрального фестивалю «Вересневі самоцвіти».

На другому поверсі театру розташована виставка картин «Земля корифеїв» від обласного музею мистецтв.

«Ця експозиція дуже вдало нагадує той постулат, що театр - є формою колективної творчості і акцентує увагу на роботі тих художників і майстрів, чия робота часто залишається не висвітленою. І це дуже вірно, що на фестивалі "Вересневі самоцвіти" наш театр представив сьогодні роботу тих, про кого не часто говорять, але без їхньої роботи і таланту театральне видовище було б неповноцінним. Водночас, експозиція Малої галереї музею мистецтв, представлена живописом сучасних художників Кіровоградщини, гармонійно доповнює і розкриває тему та ідею театру і все, що з цим пов’язано», - сказав Андрій Лісота. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool