У Кропивницькому відбувся семінар з питань діяльності органів з нагляду у сфері техногенної безпеки

Лютий 14, 2018 | Новини | Переглядів: 704 | Коментарі: 0

13 лютого в Управлінні ДСНС України в області проведено семінар з головними державними інспекторами з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки у містах та районах.

Участь у семінарі взяли заступник начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Василь Штогрін, відповідальні особи блоку наглядово-профілактичної діяльності, співробітники сектора з питань запобігання та виявлення корупції Управління ДСНС в області, а також був запрошений заступник начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області в області Петрікеєв В.О.

На семінарі розглядались основні вимоги нормативно-правових документів по напрямку діяльності, прийняті останнім часом, в тому числі – щодо порядку визначення ступеня ризику об’єктів залежно від провадження господарської діяльності та встановлення періодичності здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Окремо заступник начальника Управління Василь Штогрін зазначив, що ДСНС України визначено органом державного ринкового нагляду у сфері піротехнічних виробів. Він акцентував увагу на тому, що ринковий нагляд – це новий напрямок роботи, головною метою якого є забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам та вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів з відповідним інформуванням про це громадськості щодо продукції, яка становить загрозу чи не відповідає встановленим вимогам.
Заступник начальника Управління ДАБІ Віктор Петрікеєв поінформував учасників семінару щодо порядку здійснення контролю за містобудівною діяльністю. Зокрема він ознайомив присутніх з основними змінами у нормативній базі та наголосив, що на даний час об’єкти нового будівництва поділяються на об’єкти з незначними наслідками (СС1), середніми наслідками (СС2) та значними наслідками (СС3). Також доведено порядок експертизи проектної документації та введення об’єктів в експлуатацію.

Крім того, в рамках семінару співробітниками сектора з питань запобігання та виявлення корупції Управління було проведено заняття з інспекторським складом підпорядкованих підрозділів щодо організації роботи в напрямку недопущення конфлікту інтересів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та доведено ключові положення розділу XVII Кримінального кодексу України «Злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг».

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool