У Кропивницькому відбувся калейдоскоп мовних цікавинок

Лютий 21, 2018 | Новини | Переглядів: 1141 | Коментарі: 0

Напередодні Міжнародного дня рідної мови до бібліотеки-філії №4 міської централізованої бібліотечної системи (м. Кропивницький, вул. Яновського,60) на калейдоскоп мовних цікавинок «Дивограй українського слова» завітали учні 6 «А» класу навчально-виховного об’єднання №17.

З розповіді бібліотекаря школярі дізналися багато цікавих фактів про рідну мову. Чудовою демонстрацією краси і лексичного багатства української мови було зачитування вірша, де всі слова розпочинаються лише на літеру «С» та оповідання «Перший поцілунок», у якому «П» є першою буквою кожного слова.

Виявити власний рівень знань з української було можливо, взявши участь у мовному турнірі, а книжкова виставка-присвята «Безсмертя нації у слові» запросила присутніх до захоплюючого і дивовижного світу рідної мови. 
Наприкінці заходу учні розмірковували над питаннями «Що загрожує українській мові?», «Якими мають бути наші дії на підтримку рідної мови?» та ін.

Сподіваємось, що зроблений бібліотекарями акцент на необхідності збереження чудового саду української мови і передачі його із покоління - в покоління, спонукає школярів до удосконалення своїх мовних навичок, викличе бажання спілкування чистою українською мовою, відмови від суржику. 

Ірина Абрамова

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool