У Кропивницькому відбувся благодійний захід

Грудень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 527 | Коментарі: 0

В Кіровоградській обласній філармонії Національна академія Служби безпеки України в рамках всеукраїнського благодійного туру презентувала у Кропивницькому виставу-реквієм «Війна без строку…» та виставку картин «Невидима варта» про співробітників СБУ, котрі загинули внаслідок російської агресії. 

Доброчинний захід відбувся за участі керівництва міста й області, представників УСБУ в Кіровоградській області, духовенства, військових, молоді та громадськості напередодні третіх роковин загибелі полковника СБУ Андрія Кузьменка.

«Герої – не вмирають. Вони повертаються до нас у назвах вулиць, дивляться з пам’ятних стел, спостерігають згори, як ми продовжуємо їхню справу. І ми не маємо права забувати тих, хто віддав життя за нас із вами, за мир в Україні», – наголосив на відкритті заходу ректор Сергій Кудінов. Він зазначив, що Кропивницький – двадцять третє місто, де офіцери й курсанти вишу розповідають про долі загиблих бійців Служби.

У пам’ять про них Академія створила виставку картин «Невидима варта», виставу-реквієм «Війна без строку» та відеопроект «Пам’ятаємо», який налічує 15 фільмів. Під час заходу було представлено відеосюжет про відважного бійця ЦСО «А» Андрія Кузьменка, який загинув 10 грудня 2015 року в Києві під час затримання членів диверсійно-розвідувальної групи. Герой врятував життя семирічного хлопчика ціною власного.

Заступник Голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко подякував колективу навчального закладу за проникливу виставу-реквієм «Війна без строку…» та виставку картин «Невидима варта». «Сто дев’яносто три сини й одна донька наших земляків вже не повернуться у свої родини, але завдяки таким справам, як благодійний захід Академії СБУ, пам'ять про кожного воїна – назавжди в серцях українців», – зауважив він.

Слова вдячності за небайдужість, щирість і правду висловив також єпископ Кропивницький і Голованівський владика Марк, який підкреслив, що співробітники й вихованці вишу торкаються людських сердець та спонукають до дій в ім’я миру й справедливості на українській землі.

Після завершення вистави ректор НА СБУ Сергій Кудінов та заступник начальника Управління СБУ в Кіровоградській області Ігор Максименко вручили зібрані під час заходу кошти Тамарі Іващук – представнику Кіровоградського госпіталю ветеранів війни, де пройшли лікування близько півтори тисячі захисників нашої держави.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool