У Кропивницькому відбулося відкриття відділення амбулаторного гемодіалізу (ВІДЕО)

Вересень 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1368 | Коментарі: 0

Сьогодні відбулося відкриття відділення амбулаторного гемодіалізу комунального закладу «Міська лікарня № 2 ім. Святої Анни м. Кропивницького».

В урочистостях взяли участь голова Кіровоградської облдержадіністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, народний депутат України Костянтин Яриніч, відома меценатка Людмила Шубіна

На даний час 126 хворих на хронічну ниркову недостатність – мешканців м. Кропивницького потребують лікування гемодіалізом, з них 64 проходять лікування в Кіровоградські обласній лікарні, а 62 хворих перебувають на черзі на проходження детоксикації.

У зв’язку з цим та з метою забезпечення потреб населення м. Кропивницького у наданні лікування методом гемодіалізу та поліпшення стандартів життя хворих з хронічною нирковою недостатністю передвиборчою програмою міського голови Райковича А.П. «Здорове місто» та Перспективним планом заходів щодо модернізації та оптимізації галузі охорони здоров'я м. Кіровограда на 2016-2018 роки, затвердженого рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 14.07.2016 року № 371, було передбачено створення відділення амбулаторного гемодіалізу у складі новоствореної юридичної особи – комунального закладу «Міська лікарня № 2 ім. Святої Анни м. Кропивницького» за адресою: м. Кропивницький, вул. Ганни Дмитрян, 1.

За рахунок коштів благодійника проведено ремонтно-будівельні роботи приміщення із заміною всіх інженерних комунікацій та встановленням автономного дизельного генератора на загальну суму 5 287,4 тис. грн.
Крім того, за рахунок коштів міського бюджету проведені роботи по благоустрою прилеглої території біля гемодіалізного відділення. Загальна вартість робіт – 450,0 тис. грн.

Відділення розраховане на 10 діалізних місць, при відпрацюванні 2-х змін (повна потужність апаратів 3 – зміни). Штатна чисельність відділення становить 20,75 штатних одиниць, з них 4,75 лікарів.

Персонал попередньо пройшов навчання з надання замісної терапії на ниркову недостатність в діалізному медичному центрі «Фрезеніус» у м. Черкаси.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool