У Кропивницькому відбулася позачергова сесія міської ради

Грудень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 900 | Коментарі: 0

Терміновість скликання сесії була викликана необхідністю вирішити питання з газопостачанням для теплогенеруючого комунального підприємства “Теплоенергетик” і розподілити у міському бюджеті кошти освітньої та медичної субвенції.

 Щоб не ставити під загрозу перебіг опалювального сезону у Кропивницькому, маємо нагально вирішити питання надання “Теплоенергетику” економічної підтримки , щоб підприємство погасило борг перед газопостачальниками, - відзначив секретар міської ради Андрій Табалов, який за відсутності міського голови вів сесійне засідання.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Крім того, нам необхідно встигнути освоїти кошти освітньої субвенції, направлені на закупівлю комп’ютерного обладнання для закладів освіти міста і запровадження енергоефективних і енергозберігаючих технологій.

Як повідомив під час засідання сесії начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко, НАК "Нафтогаз України" не підписує договір на постачання газу для власних потреб КП “Теплоенергетик”. Такий газ теоретично має використовуватися на вироблення електричної енергії. Але, практично відділіити газ на опалення і газ на виробничі потреби неможливо, оскільки діє єдиний технологічний ланцюг.
Відповідно і газопостачальники і газорозподільче підприємство ВАТ “Кіровоградгаз” вважають відбір газу тепловиками самовільним і “Теплоенергетику” загрожує застосування санкції у вигляді подвійного тарифу на оплату газу.

Спеціалісти ВАТ “Кіровоградгаз” навіть намагалися обмежити газопостачання на КП “№Теплоенергетик”, але принципова позиція міської комісії з надзвичайних ситуацій не дала можливості здійснити відключення подачі блакитного палива.

Віктор Кухаренко відзначив, що НАК "Нафтогаз України" висловив готовність підписати необхідні угоди за умови погашення комунальним підприємством боргу за газ для виробничих потреб. Тож міська рада скористалася такою можливістю і щоб не допустити зриву опалювального сезону виділила для КП “Теплоенергетик” фінансову підтримку у сумі 9,6 мільйонів гривень на погашення заборгованості за газ. Ці кошти були перерозподілені і вилучені з галузевої програмибудівництва, реконструкції, ремонту доріг та експлуатації дорожньої системи.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool