У Кропивницькому відбулась Хресна хода на автобусах

Липень 03, 2017 | Новини | Переглядів: 1086 | Коментарі: 0

Вже майже два десятиліття православні священики і віруючі обласного центру відзначають 1 липня, фактичний День народження нашого міста, урочистими богослужіннями та Хресною ходою на автобусах.

 Саме 1 липня по новому стилю (18 червня по ст.ст.) 1754 року, в день святкування ікони Пресвятої Богородиці «Боголюбська», після урочистого молебню майстри та робітники 8 козацьких полків (5400 козаків) розпочали будівництво фортеці на честь святої праведної Єлисавети - матері Іоанна Хрестителя, яка з плином часу виросла у місто Єлисаветград. Святкуючи цю дату в наш час, незалежно від віку і роду занять, православні серця об’єднує любов до Господа Бога і Його святих, особливо до Божої Матері і Її родички і покровительки нашого міста - праведної Єлисавети, об’єднує любов до рідного міста.

Цього року в масштабній Хресній ході, з благословення Високопреосвященішого Іоасафа, архієпископа Єлисаветградського і Новомиргородського, разом з священнослужителями взяли участь близько 150 віруючих людей, котрі пронесли з собою ікони Божої Матері, святої праведної Єлисавети, святого Даниїла Єлисаветградського та інших святих і мощовики з частками мощей великих угодників Божих, із Свято-Єлисаветинського монастиря, Кафедрального собору, та міських храмів. Біля поклінних хрестів на основних в’їздах в місто робилися зупинки і звершувалися короткі молебні за мир та злагоду на нашій землі, за благополуччя мешканців міста та добрий врожай. Потім православні віряни помолились на молебні біля пам’ятного хреста на місці першого Свято-Троїцького храму, що на території фортеці св. Єлисавети. А кінцевою зупинкою молільників став Сквер святої Єлисавети біля Лікарні Святого Луки. На завершення всі отримали Боже благословення, приклавшись до святинь, а також були окроплені Святою водою.

Духовенство і віряни, які брали участь у Хресній ході, висловлюють щиру подяку керівництву підприємства «Кіровоградграніт» за надані автобуси для молитовного святкування Дня народження міста святої Єлисавети, та вітають це підприємство з п'ятидесятиріччям. А також щиро вітають усіх мешканців та гостей обласного центру з цією важливою історичною датою.

Протоієрей Євгеній Назаренко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool