У Кропивницькому відбудеться ювілейна сесія обласного парламенту дітей

Травень 15, 2017 | Новини | Переглядів: 827 | Коментарі: 0

16- 17 травня 2017 року на базі Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості відбудеться ювілейна сесія обласного парламенту дітей (ОПД), присвячена 15-річчю його створення.

Близько 100 делегатів від обласної учнівської молоді зберуться у сесійній залі обласної ради, де розглянуть і затвердять важливі для Кіровоградщини, на їхню думку, проекти.

Відкриття VІ сесії ХІ скликання та пленарне засідання проходитиме 16 травня у сесійній залі обласної ради, де молоді депутати звітуватимуть про виконання рішення минулої сесії та діяльність органів дитячого самоврядування в міжсесійний період. Серед запрошених на ювілейну сесію парламенту: Уповноважений Президента України з прав дитини Адміністрації Президента України Микола Кулеба, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Бут, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, а також юні парламентарі з міста Слов’янськ Донецької області.
Після пленарного засідання у стінах Кіровоградського обласного ЦДЮТ на юних парламентарів чекатиме творча зустріч «15 років досвіду – 15 кроків змін», під час якої ділитися своїми спогадами та розповідати про власні досягнення будуть випускники обласного парламенту дітей різних років. Також на зустрічі будуть присутні мери різних міст нашої області, які активно підтримують розвиток дитячого парламентаризму в своїх регіонах. Окрім цього депутати ОПД візьмуть участь у регіональній інтернет-конференції «Формування активної громади через практики соціальних проектів».

Яскравим завершенням насиченого першого дня ювілейної сесії стане дружня вечірка у нічному клубі «Провокатор», під час якої визначать та нагородять перехідними кубками переможців конкурсів «Лідер року» і «Координатор року».
У другий сесійний день депутати працюватимуть у комісіях, плануючи свою роботу на наступний міжсесійний період, а також переглянуть кращі стрічки фестивалю документального кіно DOCUDAYS UA.

Довідка. Кіровоградський обласний парламент дітей охоплює близько 30 діючих осередків в районних центрах області, які координують роботу більше 100 шкільних органів самоврядування. В роботі сесій ОПД беруть участь близько 100 депутатів. Всього в області до роботи в органах дитячого самоврядування залучено понад 10 тисяч дітей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool