У Кропивницькому відбудеться храмове свято коледжу

Лютий 06, 2020 | Новини | Переглядів: 4372 | Коментарі: 0

12 лютого в Кропивницькому інженерному коледжі ЦНТУ відбудеться Храмове свято коледжу (день трьох святих - в цей день вшановується пам'ять трьох великих ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Івана Золотоустого).

І в цей день буде вшановано ерц-герцога австрійського який став великим українцем - Василя Вишиваного, 125 років від дня народження якого відзначать напередодні - 10 лютого і ім'я якого пов'язане з нашим навчальним закладом.

18 серпня 1948 року в застінках Лук’янівської тюрми в Києві, в наслідок багатомісячних катувань кагебістськими катами, обірвалося життя ерц-герцога Вільгельма фон Габсбурга, представника однієї із найславетніших європейських монархічних династій, якому судилося вписати яскраву сторінку у драматичний перебіг Національно-визвольної боротьби Українського Народу, під ім’ям Василь Вишиваний.

Ім’я Василь Вишиваний, за давньою козацькою традицію, він отримав від українських військовиків в період його активної участі у національно-визвольних змаганнях 1914-1920 років. Вільгельм Габсбург поповнив собою довгий список знищених радянською владою українських патріотів, починаючи від загибелі Євгена Коновальця до вбивства Степана Бандери. Драматично завершився життєвий шлях Вільгельма Габсбурга – Василя Вишиваного на його духовній Батьківщині — Україні. Заради України він пішов з батьківської домівки, розірвав зв’язки з аристократичними колами Європи, віддав свої молоді роки, високе становище, титули, кошти і, зрештою, своє життя. Василь Вишиваний, без сумніву, був одним із найбільш неординарних і найромантичніших постатей українського національного Відродження.

Упродовж заходу буде продемонстровано фільм про січових стрільців та Василя Вишиваного створений студентами коледжу Возносіменко Матвієм та Токарським Артуром. Планується виступ Єпископа Кіровоградського і Голованівського ПЦУ Марка та короткий концерт.
12 лютого 2020 року Початок о 12.50  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool