У Кропивницькому в рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності проходять заходи для школярів

Квітень 12, 2017 | Новини | Переглядів: 859 | Коментарі: 0

На території Кіровоградської області триває Тиждень знань з безпеки життєдіяльності, в рамках якого рятувальники проводять пізнавально-розважальні заходи для школярів.

11 квітня акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» було організовано для дітей загальноосвітньої школи № 35 у м. Кропивницькому, ЗОШ I-III ступеня с. Миколаївка Кіровоградського району та загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня м. Знам’янки Кіровоградської області.

Головна мета акції – познайомити дітей із принципами роботи рятувальників, сформувати у школярів свідоме ставлення до власної безпеки, навчити правилам безпечної життєдіяльності та, можливо, знайти серед школярів майбутніх рятувальників, які присвятять своє життя порятунку людей.

Відповідно до сценарію заходу, на подвір’я школи приїжджає пожежно-рятувальний автомобіль із спорядженням, діти знайомляться із рятувальниками. Далі школярі мали змогу побачити, як відбувається евакуація «потерпілого» із задимленого приміщення, як надається перша допомога та дізнались, що потрібно робити під час виникнення пожежі та під час оголошення сигналу «Тривога». Надзвичайно сподобалась дітлахам демонстрація принципу роботи ручного ствола, адже мало хто з них бачив гасіння пожежі на власні очі. Також цікаво було спостерігати, як працюють гідравлічні ножиці та пневматична подушка, які використовують рятувальники під час ліквідації надзвичайних подій.

Піротехніки групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення провели інструктаж дітей щодо порядку дій у разі виявлення вибухонебезпечного предмета та показали школярам для наочності зразки боєприпасів часів Другої світової війни.
Та справді сильні позитивні емоції школярі отримали, змагаючись у конкурсах із застосуванням бойового одягу та засобів захисту органів дихання, якими користуються рятувальники при виконанні завдань за призначенням. Діти на швидкість одягали протигази і бойовки, намагались влучити у ціль пожежним рукавом та відчули себе справжніми рятувальниками. Крім того, школярі отримали на згадку про участь у акції подарунки та листівки з правилами поведінки у весняно-літній період.

Приємно відзначити той блиск в очах дітей, особливо хлопців, коли вони оглядали пожежну техніку, приміряли спорядження та слухали розповідь рятувальників про щоденну важливу роботу – запобігти лихові, врятувати та допомогти людям. Під час таких заходів молоде покоління ближче знайомиться із Службою порятунку та розуміє важливість відповідальної поведінки.


Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool