У Кропивницькому в музеї розповідають про історії своїх експонатів

Березень 10, 2023 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

Обласний краєзнавчий музей започаткував рубрику «Історію одного експоната», де детально розповідає про походження предметів з власної колекції. 

Про це повідомив директор музею Борис Шевченко сьогодні, 10 березня.

«Ми онлайн знайомимо з історією окремого предмета, який експонується безпосередньо в музеї. Розпочали з двох зразків напівдорогоцінного каменю – лазурит. З ними можна ознайомиться і офлайн, відвідавши відділ природи краєзнавчого музею. Прикладом такий камінь виявлено в гробницях фараонів та при розкопках Трої, а в Україні з нього виготовили печатку Президента України. Найцікавіші факти про експонати розповідаємо на сторінці музею у Фейсбук», - зазначив Борис Шевченко.

У рубриці також йдеться як і коли експонат з’явився у краєзнавчому музеї. Детальніше: https://bit.ly/3L9cLGM

Як уже повідомлялося, Регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань готує путівник «Сакральна архітектура Центральної України» про історію будівництва церков на Кіровоградщині. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool