У Кропивницькому в бібліотеці відбувся історичний спогад

Січень 08, 2019 | Новини | Переглядів: 678 | Коментарі: 0

8 січня для історії нашого міста день особливий – день визволення від фашистських загарбників

Зусиллями 5-ї, 7-ї гвардійських армій і 5-ї гвардійської танкової армії, після важких триденних боїв наше місто було звільнено від гітлерівців.

До цієї дати бібліотекарі філії №18 оформили книжкову виставку «Визволення Кіровограда. Як це було», на якій представлено книги та ілюстрації про перемогу, яка давалась важкою ціною. Бажаючі можуть познайомитись з нею у читальному залі бібліотеки №18 протягом січня.

За весь період Другої Світової Кіровоградщина втратила 92860 жителів. Саме про цей період розповідають книги В.Шурапова «Земний уклін тобі солдате» та «Ніч над Інгулом». В.Доценко «Щоб пам’ятати», «Подвиг у спадок» та К.Береста «Юність опалена війною».
Цілий розділ присвячено участі юнаків у визвольній боротьбі краю - «Нескорений Спартак», Є.Долматовського «Зелена брама», К.Береста «Патріоти», В. Яроша «В небе войны».

Також, представлена художня і науково-публіцистична література про безсмертний подвиг нашого народу у війні та про партизанський рух на Кіровоградщині – К.Берест «Ім’я на обеліску» та «Книга пам’яті України».

Читачі поринули в історію, пригадуючи день визволення Кіровограда від німецько-фашистських загарбників, переглядаючи архівні матеріали, книги та матеріали із газет, які розповідають про тих, про кого і сьогодні ми зобов’язані постійно пам’ятати.

Алла П’янусова
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool