У Кропивницькому в бібліотечному форматі відбувся «Майстер-шеф» (ФОТО)

Квітень 15, 2017 | Новини | Переглядів: 1120 | Коментарі: 0

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва в черговий раз порадувала своїх відвідувачів. Цього разу рамках бібліопроекту «З екрану в реальність» відбувся кулінарний батл «Майстер-шеф в бібліотеці».

Захід було проведено за форматом популярного однойменного телевізійного шоу вперше в нашому місті. Свою кулінарну майстерність доводили команди учнів Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг та Кіровоградського професійного ліцею № 2 ім. Єгорова, що навчаються за спеціальністю «кухар». Завданням учасників було приготування трьох страв холодного цеху з меню відомих закладів харчування нашого міста в «екстремальних» умовах на очах у глядачів.

Колектив бібліотеки щиро вдячний за підтримку Михайлу Бежану, депутату Кіровоградської міської ради, швейному виробництву «Мрія Є» та постійному другу і партнеру бібліотеки – магазину «Kancler.com». Саме завдяки їм учасники змагань, окрім цікавого досвіду, отримали ще й гарні призи.

На приготування кожної страви команди мали рівно 15 хвилин. Першим конкурсним завданням команд став «Теплий салат із телятини» від кафе «Прага». Приготувати дану страву команди мали у форматі естафети. Кожен учасник мав виконати лише один процес. Останній учасник кожної з команд мав попрацювати над презентацією страви.

Другою стравою нашого кулінарного меню стало приготування закуски від кафе «SHO bar», яке проходило у форматі гри «Крокодил». Кирило Митрофанов, шеф-кухар «SHO bar» пояснив капітану кожної з команд технологію приготування «Тапасу з моцарелою та хамоном». Капітани, в свою чергу, повинні були без слів пояснити членам команди, як потрібно приготувати та оформити цю закуску.
Перед початком третього конкурсу, приготування десерту, відома шоколатьє Вікторія Морозова провела для учасників справжній майстер-клас по роботі з шоколадом. Пані Вікторія розповіла учасникам про особливості темперування шоколаду та технологію приготування шоколадних цукерок. Після цього команди створювали власні цукерки використовуючи білий, чорний та молочний види шоколаду, а також різні додаткові наповнювачі – горіхи, кунжут, мак, кокос та інші смаколики.

Одна за одною команди створювали справжні кулінарні шедеври. Їх страви були абсолютно різними як за смаком, так і за формою подачі. Оцінювали майстерність юних кулінарів люди, що з власного досвіду знають, що таке «професійна кухня»: Вікторія Морозова – шоколатьє, власниця кондитерської «Какао Боб»; Кирило Митрофанов – шеф-кухар «SHO bar» та Олена Слива – адміністратор кафе «Прага». Кожна страва була оцінена за трьома критеріями – швидкість приготування, смак та оформлення.

З рахунком 22,6 балів перемогла команда Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг з чим ми їх і вітаємо. Обидві команди отримали гарні призи від партнерів заходу та незабутній досвід роботи в умовах екстремальної «бібліотечної» кухні.

У Кропивницькому в бібліотечному форматі відбувся «Майстер-шеф»

У Кропивницькому в бібліотечному форматі відбувся «Майстер-шеф»

У Кропивницькому в бібліотечному форматі відбувся «Майстер-шеф»

У Кропивницькому в бібліотечному форматі відбувся «Майстер-шеф»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool