У Кропивницькому триває благодійний проєкт

Грудень 04, 2021 | Новини | Переглядів: 1465 | Коментарі: 0

В обласному центрі до бібліотеки Чижевського знову завітали її друзі – дошкільнятка та підлітки, які живуть у дитячих будинках сімейного типу Кропивницького.

Великий благодійний проєкт «Наші діти» книгозбірня започаткувала разом з громадською організацією «Православна просвіта».
А зайнятися молодим людям було чим! У відділі з економічних, технічних та природничих наук вони за підтримки наших бібліотекарок-майстринь хейн-мейду Юлії Олейніченко та Марини Григор’євої майстрували органайзери для ручок та олівців. Обирали кольорову палітру та прикраси на власний смак і створювали власноруч ексклюзивні «розумні» речі.

Зазирнули й у «Вікно в Америку» – популярний бібліотечний інформаційно-ресурсний центр, дислокований у відділі документів іноземними мовами. Загально відомо, що вчити англійську мову за допомогою сучасних інформаційних технологій набагато цікавіше та веселіше. А ще легше, якщо вдосконалювати лексичні навички англійської мови, виконуючи ігрові завдання на інтерактивній дошці. Поки дівчата за допомогою завідувачки відділом Лілії Яцкул розучували англійські пісеньки, підбираючи мелодію на синтезаторі, хлопці спробували себе в ролі захисників середньовічного замку. Кожен знайшов розвагу для себе!

У відділі абонемента на відвідувачів чекала «Новорічна майстерня прикрас». Свято наближається, то чому ж не прикрасити ялинку власними шедеврами? Тому не дивно, що наші креативні маленькі друзі захопилися вирізанням та склеюванням кульок та сніжинок в техніці паперопластики, в чому їм допомагала Марина Стрельнікова.

Відома кропивницька майстриня печворку Людмила Кривенко у відділі мистецтв провела майстер-клас зі створення ляльки-мотанки. Це круто – спілкуватися з майстринею в оточенні її чудових картин, «намальованих» тканиною. І, звісно, нікого не залишили байдужими виставка кераміки, створеної студентами педуніверситету, виставка старожитностей «Легенди чумацького шляху» та металеві метаморфози Євгена Василевського. 

Батьки, які прийшли зі своїми дітьми в бібліотеку, стали читачами нашої книгозбірні. Разом із завідувачкою відділу мистецтв Світланою Ушаковою вони активно обговорювали, наскільки важливо читати дітям вголос, не нав’язувати їм твори, на яких виховувались старші покоління, дізнаватись, а що цікавить саме дітей. Мамам дуже сподобалась нова література для дітей, наприклад, книги «Видавництва Старого Лева» «Сковорода від А до Я» та «Шевченко від А до Я», «Мох Nox» молодої української письменниці Тані Малярчук про цивілізацію рукокрилих істот, які заселили зруйновані міста після того, як звідти із невідомих причин щезли люди, Байки Федра – відомого давноримського поета, у перекладі Володимира Литвинова, чиї сюжети творчо переробляли Лафонтен, Сковорода, Крилов та Глібов. Цікаво було усім!

Благодійний проєкт «Наші діти» триває: бібліотека Чижевського – великий мультикультурний центр, в якому щось до душі знайде кожний.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool