У Кропивницькому святкували Колодія (відео)

Лютий 25, 2021 | Новини | Переглядів: 532 | Коментарі: 0

Сьогодні, 25 лютого, у місті Кропивницький на подвір’ї Кіровоградського обласного Центру народної творчості було відтворено обрядове дійство «Колодій», повідомляє FOTOINFORM.NET

Це дійство символізує перехід зими у весну й традиційно відзначається у Масничний тиждень.


Допомагали працівникам Центру творчості відновити старовинні колодчані обрядодійства зразковий аматорський хореографічний колектив «Любисток» Івано-Благодатненського СБК Соколівської сільської громади Кропивницького району (керівник Володимир Бобко), аматорський інструментальний ансамбль «Явір» КЗ «Центр культури та дозвілля» Олександрівської селищної ради (керівник Юрій Скорець), народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Горлиця» обласного Центру народної творчості (керівник – заслужений працівник культури України Наталія Медведєва). Учасники дійства чіпляли оздоблені барвистими стрічками колодки неодруженим хлопцям, спалювали Кострубатого Діда – символ зими, співали колодчані пісні, танцювали «Карапет» і «Кроков’як».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool