У Кропивницькому студентів навчають основам мінної безпеки

Лютий 22, 2023 | Новини | Переглядів: 1016 | Коментарі: 0

Працівники Головного управління ДСНС в області провели заняття зі студентами Приватного вищого навчального закладу Університет сучасних знань. Захід було організовано за дистанційною формою у режимі відеоконференції.

Тему обрали найбільш актуальну в умовах сьогодення, адже цього дня говорили про мінну безпеку. Фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення розповів про боєприпаси, їх види та особливості застосування, поділився спогадами із бойових виїздів. Також надав ґрунтовні роз’яснення щодо дій цивільного населення у разі знаходження підозрілих предметів. Обговорили сьогодні і правила поведінки на території активних бойових дій, особливо на необстежених ділянках доріг та у лісосмугах.

Слухачам презентували зразки сучасних вибухових пристроїв, охарактеризувавши їх та пояснивши, яку потенційну небезпеку становить кожен з них. Дізналися слухачі і про роботу саперів ДСНС із знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни, які і до нині знаходять на території України.

Згодом доєдналася до заходу і психолог Головного управління, яка поділилася методиками розвантаження нервової системи людини у період розумових перенавантажень та надала поради студентам, як дієво боротися зі стресами та швидко долати наслідки таких ситуацій.

Працівники Головного управління ДСНС в області провели заняття зі студентами Приватного вищого навчального закладу Університет сучасних знань. Захід було організовано за дистанційною формою у режимі відеоконференції.

Учасники заходу мали можливість отримати відповіді на питання, які їх давно хвилювали, та в такий спосіб суттєво підвищити рівень мінної грамотності та навичок психологічного захисту в умовах стресу. Адже на сьогодні це є необхідною умовою для формування базових навичок з безпеки.

Таким чином, рятувальники допомагають молоді орієнтуватися у сучасному інформаційному просторі та наповнюватися знаннями у сфері цивільного захисту.

Пресслужба ГУ ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool