У Кропивницькому стартував «День юного техніка»

Червень 08, 2017 | Новини | Переглядів: 966 | Коментарі: 0

Цьогорічне свято юних винахідників проходитиме під девізом «Робототехніка – освіта творців майбутнього».

До обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді з багатьох навчальних закладів області прибули юні винахідники, які презентуватимуть власні технічні розробки з початкового технічного моделювання та робототехніки.

Серед робіт, представлених в експозиції виставки – моделі літаків, кораблів, військової та космічної техніки, роботи і веломоделі.
До учасників виставки з вітальним словом звернувся заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев: – Надзвичайно приємно бачити, що велика кількість дітей в області охоплена позашкільною освітою, цікавиться наукою і захоплюється конструюванням та моделюванням. Саме тому, на початку цього року було прийняте рішення про відкриття у навчальних закладах Кіровоградщини гуртків з робототехніки. – Зміни, що відбуваються у світі, вимагають від нас відповідних змін у навчальному процесі, адже майбутнє нашої держави може бути саме за розвитком IT-технологій та робототехніки, – зазначив посадовець.

Андрій Коломійцев також передав у дарунок обласному центру науково-технічної творчості учнівської молоді нові комплекти з робототехніки. – Це дасть можливість відкрити у навчальному закладі нову групу. Але це лише початок, адже, як сказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, у всіх опорних школах держави мають бути такі комплекти з робототехніки. Тож на обласному рівні ми прийняли вірне рішення про розвиток галузі робототехніки на Кіровоградщині, і розпочинаємо цей процес з обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, – наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Цьогорічне свято юних винахідників проходитиме під девізом «Робототехніка – освіта творців майбутнього».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool