У Кропивницькому справу «Білих левів» направлено на судовий розгляд

Серпень 07, 2018 | Новини | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровоградської області направлено до Ленінського районного суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо членів організованої злочинної групи «Білі леви».

Як ми вже інформували, прокуратура області наприкінці лютого поточного року завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення упродовж 2016-2017 років на території міста Кропивницький організованою групою під назвою «White Lions» злочинів, передбачених ч.2 ст.126 (побої і мордування), ч.2 ст.127 (катування), ч.2 ст.27 ч.2 ст.187 (розбій), ч.3 ст.28 ч.4 ст.187, ч.3 ст.28 ч.4 ст.189 (вимагання), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України. В ході проведення досудового розслідування оголошено підозру 21 особі, з яких 13 вчиняли злочини, будучи неповнолітніми. В ході розслідування доведено їх участь щодо 13 епізодів злочинної діяльності.

Угрупування під назвою «White Lions» утворив у кінці червня 2016 року мешканець обласного центру, створивши спеціальний акаунт в мережі Інтернет «ВКонтакте», до якої долучались та стали активними інші члени. Основним видом діяльності вказаної групи було вишукування через підставних молодих дівчат (хлопців), шляхом переважно приватної бесіди в соціальних мережах осіб, які погоджувались на спільне проведення вільного часу. Після призначення зустрічі в обумовленому місці, на неї приховано прибували члени «White Lions» у значній кількості, де колективно раптово завдавали тілесні ушкодження потерпілій особі, при цьому усі дії фільмували, відбирали гроші та цінні речі як винагороду за не оприлюднення відповідних відеозаписів.

На сьогодні підозрювані, їх захисники та законні представники завершили ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Тепер оцінку діяльності злочинного угрупування має надати суд.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool