У Кропивницькому схвалили стратегію розвитку області на 2021-2027 роки

Грудень 27, 2019 | Новини | Переглядів: 1115 | Коментарі: 0

Проєкт Стратегії розвитку Кіровоградської області на 2021-2027 роки сьогодні схвалили члени профільного комітету на засіданні під головуванням очільника Кіровоградської ОДА Андрія Балоня. В обговоренні взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович. 

"Стратегія розвитку Кіровоградської області на 2021-2027 роки – це фундаментальний документ. Його схвалення є надзвичайно важливим, оскільки стосується майбутнього Кіровоградщини", - наголосив Андрій Балонь. 

Спеціальна робоча група у складі представників науки, бізнесу, громадськості, місцевої влади та органів місцевого самоврядування різних рівнів майже рік працювала над формуванням проєкту Стратегії розвитку Кіровоградської області на 2021-2027 роки. Документ містить чотири основні стратегічні цілі.

Перша – конкурентоспроможна інноваційно-спрямована економіка, яка розвивається на основі смарт-спеціалізації. Друга ціль передбачає розвиток людського потенціалу та підвищення якості життя населення. Третя – сталий розвиток усіх територій. Четверта – збереження екосистеми та поліпшення екологічної інфраструктури.
Механізмом реалізації Стратегії буде План заходів, який буде впроваджуватись у 2 етапи протягом 2021-2023 років та 2024-2027 років.

"Цей документ є не лише нашою власною візією, а елементом загальної рамки, яку нам ставить Кабінет Міністрів України з урахування Програми дій Уряду та Цілей сталого розвитку до 2030 року, схвалених Організацією Об'єднаних Націй. Оскільки ми є потужною аграрно-промисловою областю, займаємо у Стратегії розвитку держави ключові позиції", - наголосив голова облдержадміністрації під час обговорення.

Андрій Балонь також зазначив, що пропозиції, які будуть надходити надалі, обговорюватимуться і будуть включені до Плану заходів з реалізації Стратегії, оскільки це комплексний документ, який може доповнюватись і змінюватись у з урахуванням впровадження нових реформ і пріоритетів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool