У Кропивницькому Сергій Кузьменко спілкувався на "гарячій лінії" з жителями області

Липень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1128 | Коментарі: 0

Його співрозмовниками сьогодні були жителі міст Знам’янки, Олександрії, Кропивницького, Голованівського та Олександрійського районів, які порушували, зокрема, питання, що хвилюють не лише їх особисто.

У зверненні до керівника області йшлося про інтереси мешканців певних вулиць (необхідна допомога в облаштуванні спортивного майданчика для дітей, а міська влада Олександрії лише обіцяє), населених пунктів (вантажівки, що рухаються автодорогою Тальне-Благовіщенське через село Перегонівку Голованівського району, розбили дорожнє покриття на території села, зокрема в районі містка, і це може відрізати одну частину села від іншої), територіальних громад (сесія Войнівської сільської ради, яка розглядала питання про входження села до об’єднаної територіальної громади), членів ОСББ (два будинки, що входять до складу ОСББ у Кропивницькому, за 50-60 років свого існування жодного разу не мали капітального ремонту, але й до сьогодні питання про фінансову підтримку об’єднання (гроші потрібні для утеплення будинку та ремонту даху) не проголосоване депутатами міської ради).
Кожному зі співрозмовників Сергій Кузьменко радив, як найкраще вирішити дану ситуацію, пропонував допомогу у випадках, коли обласна влада чи він, як посадовець. має на те відповідні повноваження.

Після завершення спілкування з абонентами "гарячої лінії" (воно проходило в режимі особистої розмови, не для широкого загалу) голова обласної державної адміністрації охарактеризував журналістам тематику звернень та прокоментував проблеми, які найбільше хвилюють мешканців Кіровоградщини.

Нинішній сеанс "гарячої лінії", за його словами, як і більшість звернень під час особистих прийомів, засвідчив, що людей традиційно найбільше турбують "місцеві" проблеми, тобто якісь гострі питання на тих територіях, у тих місцях, де вони живуть. У Перегонівці, наприклад, це велика ділянка дороги у досить складному стані. Потрібно розібратися, кому вона належить і хто за її стан відповідальний. На Кіровоградщині йде процес будівництва доріг, але вирішити питання по всіх проблемних дорогах одночасно не під силу, однак, як зазначив Сергій Кузьменко, "ми, безумовно, будемо реагувати на такі звернення, де ситуація особливо важка".

Питання об’єднання територіальних громад теж на слуху. В області цей процес – на марші. Маємо вже чимало територіальних громад, які створені і успішно працюють. Є ті, де процес об’єднання триває і населенню потрібно роз’яснювати, розповідати, яка мета такого об’єднання, навіщо воно, що хоче дати влада людям, пропонуючи їм об'єднатися. Мета у даному випадку абсолютно зрозуміла. Це більш комфортні умови життя, це більше коштів із бюджету для того, щоб громади стали заможнішими, а території, де вони мешкають, розбудовувалися і розвивалися.

Багато звернень стосуються питань житлово-комунального господарства, зокрема проблем, які турбують мешканців ОСББ, керівників цих об’єднань, що взяли на себе відповідальність і за самі будинки, і за створення належних умов для тих, хто в них мешкає.

– У мене багато можливостей для спілкування з жителями різних куточків Кіровоградщини, – зазначив Сергій Кузьменко. – Це і виїзні особисті прийоми, і робочі візити по області, під час яких я маю можливість поговорити з простими людьми, а не лише з чиновниками. І, звісно, це механізм "гарячої лінії", коли будь-хто може зателефонувати, розповісти свою історію, свою проблему. Для мене, як керівника, це дуже важливо для того, аби мати цілісну картину того, що відбувається в області. Люди нерідко бачать набагато більше, ніж службовці чи чиновники. І дуже добре, що вони не мовчать про ті проблеми, які хвилюють і їх, і всю громаду.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool