У Кропивницькому Сергій Кузьменко провів особистий прийом громадян

Червень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 676 | Коментарі: 0

Зі своїми проблемами та проханнями до Сергія Кузьменка звернулися жителі Голованівського, Знам’янського, Олександрійського районів та міста Кропивницького. 

Громадяни, зокрема, скаржилися на незаконне (на їх думку) звільнення з роботи, просили надати матеріальну допомогу для придбання медикаментів та проведення операцій у столичних медичних закладах.

Одне із звернень вирізнялось особливо. На прийом разом з малюками прийшли батьки новонароджених у квітні в обласному перинатальному центрі трійнят (цю новину тоді широко висвітлювали засоби масової інформації). Вчора двом дівчаткам та хлопчику виповнилось два місяці. Сім’я, в якій є ще двоє дітей від першого шлюбу, проживає у Кропивницькому. Усе це чимале сімейство мешкає в одній кімнаті у гуртожитку на Балашівці. Батько трійнят Володимир Олександрович звернувся до голови облдержадміністрації з проханням посприяти у вирішенні житлового питання. Самостійно вирішити проблему сім’я не в змозі: працюють лише заявник та одна із старших доньок, інша допомагає мамі доглядати за немовлятами.

Сергій Кузьменко, з’ясувавши ряд суттєвих моментів, зазначив, що разом з міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем будуть думати, як вирішити питання. Хоча це дуже непросто. Як зазначив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров, на жаль, в Україні немає державних програм, завдяки яким сім’ї, де народилось відразу кілька діток, багатодітні родини можна було б забезпечити житлом. Лишається сподіватися хіба що на добру волю місцевої влади.

Начальник відділу ведення обліку житла міської ради Кропивницького Валерій Пількін повідомив, що дана родина перебуває на квартирному обліку, поки що на загальній черзі. Після комісійного обстеження житлово-побутових умов та рішення міськвиконкому її, скоріше за все, буде віднесено до категорії громадян, які мають право на позачергове забезпечення житлом. У цій черзі родина Володимира Олександровича буде за № 334 (до переліку першочерговиків відносяться різні категорії громадян, у тому числі й 25 сімей, які мають п’ятеро і більше дітей). Перші у списку чекають поліпшення житлових умов з 1992 року. А загалом у Кропивницькому, враховуючи всі види черг (загальну, позачергову, першочергову) очікують житла майже три тисячі заявників.

Щодо інших звернень до голови обласної державної адміністрації, то за результатами обговорення проблеми, з якою приїхали із Голованівського району звільнені з роботи колишній художній керівник дитячого танцювального колективу "Хороший настрій" Віта Василівна та колишній керівник колективу української жартівливої пісні "Сусіди" Наталія Олександрівна (обидва колективи діють на базі будинку культури у селищі Побузькому), Сергій Кузьменко повідомив, що дасть доручення провести службове розслідування щодо фактів, про які йшлося, та правомірності дій керівництва відділу культури районної державної адміністрації (заявниці, до речі, зверталися зі скаргою і до Міністерства культури).

Доручення щодо консультаційної та іншої допомоги громадянам, які потребують життєво важливого оперативного втручання самі чи їхні діти (зокрема однорічному Данилкові із Знам’янського району потрібні кошти на кохлеарний імплантант – у хлопчика значні проблеми зі слухом) отримав директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

Розглянуто також інші звернення, щодо яких буде прийнято відповідні рішення. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool