У Кропивницькому Сергій Кузьменко оглянув відремонтовані операційні онкодиспансеру.

Лютий 20, 2018 | Новини | Переглядів: 977 | Коментарі: 0

Сергій Кузьменко побував з робочою поїздкою в обласному онкологічному диспансері. 

У супроводі народного депутата Костянтина Яриніча та заступника головного лікаря закладу Ігоря Макарука керівник ОДА оглянув операційний блок, де нині завершуються ремонтні і комплектувальні роботи, та поцікавився, яке обладнання вже придбано і яке ще необхідно закупити для повного оновлення блоку.

В онкологічному диспансері щороку виконують близько 2,5 тисяч складних операцій, які в середньому тривають по 2-3 години. Операційний блок має загальну площу близько 1000 квадратних метрів. Приміщення, де він розміщений, збудоване давно і потребувало капітального ремонту. Минулого року операційні тимчасово перемістили в інше пристосоване відділення, а тут розпочали будівельні роботи.
У 2017 році було освоєно трохи більше 29 мільйонів гривень, з яких понад 20 мільйонів – кошти Державного фонду регіонального розвитку, а решта –співфінансування з обласного бюджету. За ці кошти повністю замінено вікна та усі інженерні мережі блоку – систему опалення, водопровід і каналізацію, виконано повне газопостачання. До того ж, усі шість операційних блоку оздоблено спеціальними гігієнічними панелями, що дасть змогу забезпечити головну вимогу – стерильність. Для операційних придбано нове дороговартісне вентиляційне обладнання, систему кондиціювання та підготовки повітря, що нині монтують. Кожну операційну вже оснащено новими безтіньовими операційними лампами та консолями. Відремонтовано також передопераційну, післяопераційну та стерилізаційну кімнати, коридор. Орієнтовно через 1,5-2 місяці усі роботи буде завершено.

За словами лікарів, оновлений операційний блок також потребує нових хірургічних столів, моніторингової апаратури, лабораторного обладнання, хірургічних інструментів. Голова облдержадміністрації повідомив, що цього року планується залучити на доукомплектування операційних близько 15 мільйонів гривень з ДФРР, а також кошти субвенції з Держбюджету на соціально-економічний розвиток територій та кошти обласного бюджету.

Після огляду операційного блоку та спілкування з фахівцями Сергій Кузьменко зазначив: "Це проект дороговартісний, коштуватиме понад 40 мільйонів гривень. Основна його складова – сучасне обладнання. У онкодиспансері виконують складні операції лікарі найвищої кваліфікації. Ми повинні створити для них умови, щоб вони мали змогу надавати медичні послуги найвищої якості".
Голова облдержадміністрації повідомив, що обладнання, яке входило в проектну документацію вже придбано, проте для максимально якісного укомплектування операційних і зручності лікарів необхідно закуповувати й інше, що відповідає вимогам 2018 року. "Сьогодні ми ці робочі моменти обговорили. Лікарі і керівництво закладу зроблять попередні розрахунки, що потрібно ще придбати для укомплектації. Я чекаю від них відповіді. Ми залучатимемо кошти з різних джерел, щоб отримати один гарний результат", – зауважив Сергій Кузьменко. 

Сергій Кузьменко побував з робочою поїздкою в обласному онкологічному диспансері.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool