У Кропивницькому Сергій Коваленко взяв участь у відкритті молодіжного форуму

Серпень 15, 2017 | Новини | Переглядів: 1707 | Коментарі: 0

Організатором форуму, що має назву "Молодь Кіровоградщини: здобутки, проблеми, перспективи", є управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації.

Саме в такому форматі (інформаційно-дискусійному, за широкої участі громадських активістів, науковців, представників органів влади, депутатського корпусу та ін.), як зазначалося під час відкриття заходу, він проводиться вперше.

Разом з тим є великі сподівання, що форум стане традиційним, дієвим майданчиком для дискусій, де обговорюватимуться проблемні для молоді питання, можна буде поділитися досвідом, власними здобутками, поміркувати над тим, як спільно ці здобутки примножити з користю для всього молодіжного середовища

– Ваш форум, на якому йтиметься про роль молоді в суспільстві, про внесок молодих громадян і у становлення української державності, і в розбудову нинішньої, незалежної України, проходить напередодні великих державних свят – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, – зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко. – І це надзвичайно важливо. Безумовно, молодь є важливою складовою кожного суспільства. Але в нашій державі саме вона стала рушійною силою для розвитку нової України. Тверде бажання нового покоління українців жити в європейській, комфортній країні стало підґрунтям для Революції гідності. Саме ця впевненість є нині основною силою, що дозволяє нам захищатись від військової агресії, вибудовувати навіть у таких складних умовах сильну, дієздатну державу.

З відкриттям кордонів Євросоюзу в молодих українців з’явилося більше можливостей подорожувати в інші країни, спілкуватися з тамтешньою молоддю, переймати корисний досвід, але найголовніше при цьому – повертатися з набутим досвідом до рідного краю, будувати тут, на своїй землі, комфортне, розвинуте суспільство, нову Україну, де житимемо ми і майбутні покоління наших співвітчизників.
Сергій Коваленко подякував за участь у молодіжному форумі Марії Карчевич – начальнику відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту, гостям із Київської та Одеської областей, представникам районів, міст та об’єднаних територіальних громад Кіровоградщини. Він зазначив, що до кінця року в області планується вже 15 таких громад, а оскільки в умовах децентралізації саме об’єднаним громадам передаються і значні повноваження, і значний фінансовий ресурс, то цілком закономірно, що у складі виконавчих органів таких громад обов’язково мають бути представники молоді.

Нині на Кіровоградщині мешкають більше 270 тисяч молодих людей віком від 14 до 35 років, а якщо додати до цієї кількості дітей до 14 років, то це, за словами першого заступника голови облдержадміністрації, "велика складова, яка розвиватиме нашу область". Оскільки ж процес децентралізації запущено і він незворотній, майбутнє в Україні, які б складнощі на цьому шляху не були, за спроможними територіальними громадами, молодіжним організаціям, громадським активістам слід активно напрацьовувати алгоритм співпраці з такими громадами. Підсумком напрацювань має стати обов’язкова участь представників молоді у виконавчих органах ОТГ чи навіть створення при цих органах молодіжних рад як дорадчих органів при прийнятті тих чи інших рішень.

Сергій Коваленко побажав учасникам форуму гарного спілкування, плідної роботи, корисних дискусій, що дало б змогу напрацювати ті проблемні питання, які необхідно ставити перед обласною державною адміністрацією, перед Міністерством молоді та спорту, аби поступово їх вирішувати.

Яку роботу в цьому напрямі, у тому числі в законодавчому полі, веде Міністерство, поінформувала Марія Карчевич. Про те, що така робота – життєво необхідна для держави (як на рівні центральних органів влади, так і на рівні місцевих), свідчить озвучена нею статистика. За результатами проведеного опитування, у 2015 році із своїх населених пунктів мали бажання виїхати (будь-куди) 25% молодих людей, у 2016 році – уже 39%.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool