У Кропивницькому рятувальники завітали до дитячої міської поліклініки (ФОТО)

Червень 06, 2023 | Новини | Переглядів: 1555 | Коментарі: 0

В обласному центрі  одна з мобільних точок «Спільно» організувала зустріч рятувальників з підлітками на базі дитячої міської поліклініки.

У Кропивницькому рятувальники завітали до дитячої міської поліклініки

У Кропивницькому рятувальники завітали до дитячої міської поліклініки

У Кропивницькому рятувальники завітали до дитячої міської поліклініки


Цього дня відвідувачі дитячого закладу охорон здоров’я мали можливість не лише отримати медичну допомогу, але й поповнити свою скарбничку знань з основ безпеки та зарядитися позитивними емоціями, що, як відомо, краще за будь-які ліки.

Підліткова аудиторія показала, що досить непогано обізнана з питань безпеки у побуті, знає, як поводитися під час загорання у приміщенні. А алгоритм повідомлення про пожежу складали сьогодні разом із фахівцями Служби порятунку. Дітям пояснили, чому так важливо знати порядок повідомлення і що саме слід вказати, коли телефонуєш на «101». Повнота інформації про подію – важлива, адже від цього багато в чому залежить, як швидко прийде потрібна допомога. Також надзвичайники застерегли дітей від пустощів з вогнем, що можуть призвести до лиха, та від хибних викликів рятувальників.

Особливу увагу звернули на вибухонебезпечні предмети: від застарілого металу часів минулих війн до сучасних зразків боєприпасів. Головне у разі зустрічі із такою небезпечною знахідкою - не розгубитися та не наробити помилок. Слід запам’ятати усім: не підходити, не чіпати, помітити місце знахідки, відійти на безпечну відстань та зателефонувати на номерами «101» та «102». Такі важливі поради отримали сьогодні учасники заходу.

Долучилися до заняття і фахівці психологічної служби Головного управління ДСНС в області. За їх допомоги діти знайомилися з техніками розвантаження нервової системи та засвоювали порядок надання першої психологічної допомоги постраждалим в екстремальних ситуаціях. Це дуже ефективні та прості у застосуванні методики, які може опанувати кожен.

Так, весело, пізнавально та позитивно провели час підлітки разом з рятувальниками.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool