У Кропивницькому рятувальники взяли участь у національно-патріотичному заході

Квітень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 1079 | Коментарі: 0

13 квітня на запрошення колективу комунального закладу «НВО №32 «Спеціалізована загальноосвітня школа I-III ст., позашкільний центр «Школа мистецтв» фахівці Управління ДСНС в області взяли участь у шкільному національно-патріотичному заході «Молодь країни – надія України».

З метою пропаганди безпеки життєдіяльності, здорового способу життя серед молоді фахівці Служби порятунку провели просвітницьку роботу серед дітей різного шкільного віку, організували демонстрацію експонатів пожежно-технічної виставки-музею Управління ДСНС у Кіровоградській області, зразків боєприпасів часів Другої світової війни та макетів сучасних вибухівок.

Головну увагу в просвітницьких бесідах з учнями рятувальники зосередили на думці, що від особистої відповідальності кожного залежить, чи вдасться спільними зусиллями мінімізувати кількість пожеж в екосистемах та у побуті, які щодня стаються переважно з вини людей. Знання та дотримання простих правил пожежної безпеки може зберегти не лише майно, але й життя. Поряд з тим фахівці Служби порятунку радили не забувати про можливість знайти під час прогулянки чи навіть у власному дворі незнайомий предмет, схожий на застарілий боєприпас. В такій ситуації головне – не розгубитись та не чіпати знахідку, а позначити небезпечне місце будь-яким доступним способом та терміново викликати Службу «101» чи «102».

Відвідувачів зацікавили експонати пожежно-технічної виставки музею: зразки друкованої продукції, макети вибухонебезпечних предметів та речі, які мають відбиття реальних наслідків пожеж. Школярі з цікавістю оглядали експонати, слухали розповідь рятувальників про різні ситуації, які можуть трапитись у побуті, та задавали питання про роботу рятувальників та правила безпечної життєдіяльності.

Крім усної інформації про правила поведінки, рятувальники розповсюдили серед школярів тематичні листівки застережного змісту.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool