У Кропивницькому рятувальники тренуються у теплодимокамері нового зразка (ВІДЕО)

Листопад 15, 2022 | Новини | Переглядів: 851 | Коментарі: 0

З метою удосконалення своєї професійної майстерності рятувальники Кіровоградщини наразі проходять заняття у мобільній теплодимокамері німецької компанії MAW GmbH. 


Мобільна теплодимлокамера представляє собою пересувний комплекс, що може розгортатись у визначеному місці та забезпечувати ефективне навчання рятувальників за європейськими критеріями. Відповідно до графіка відпрацювань особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів Кіровоградської області проходить навчання в нових умовах.
 
Зокрема, у комплексі є тренувальна зона, яка має лабіринт з відповідними перешкодами: труби-лази, проходи, двері, жалюзі, відкидні заслінки, похилі поверхні, роликовий конвеєр тощо. Цю зону обладнано різними елементами симуляції: димогенератором, пристроями для світлової та шумової імітації тощо. У цій зоні відпрацьовуються такі навички, як орієнтування, дії в умовах підвищеної температури, диму, шуму у вузькому замкненому просторі.
 
За процесом тренування стежить інструктор за допомогою пульту управління. Всі елементи, важливі для керування, представлено візуально та зображено на сенсорному екрані. Всі вони забезпечені відповідними інструментами управління. Можна зберігати запис тренування для подальшого дослідження ефективності, виявлення та усунення помилок під час виконання вправ.
 
Також у мобільній теплодимокамері є робоче приміщення, де відбувається перевірка й оцінка фізичного стану газодимозахисника під навантаженням дихального апарату й у певних заданих умовах. Робоче приміщення обладнане різними тренажерами-ергомертрами з вимірювальними приладами: безкінечна драбина, бігова доріжка, велотренажер тощо.
 
ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool