У Кропивницькому рятувальники розповіли про безпеку дітей під час канікул

Червень 07, 2023 | Новини | Переглядів: 1173 | Коментарі: 0

Речниця Головного управління ДСНС у Кіровоградській області Оксана Мачак зустрілася з представниками місцевих ЗМІ у Прес-центрі обласної військової адміністрації.

Тема брифінгу – безпека дітей! Це питання є надактуальним у всі часи, а під час війни набуває особливого змісту.

«З початком тривалого періоду літнього відпочинку діти здебільшого перебуватимуть без нагляду та супроводу дорослих, багато часу проводитимуть наодинці. Тож, подбати про їхню безпеку у цей час мають батьки, а розділити цю відповідальність з ними, як завжди, готова Служба порятунку», - наголосила Оксана Мачак.

Останніми днями кількість повітряних атак значно зросла. У зв'язку з цим речниця Головного управління ДСНС підкреслила необхідність заздалегідь подбати про безпечне місце для дитини, коли лунає тривога. Слід відпрацювати з малечею алгоритм зв’язку з дорослими, у разі раптового зникнення зв’язку.

Підвищена увага була зосереджена під час зустрічі на питаннях, пов’язаних з вибухонебезпекою та обізнаністю у цій сфері дорослих і дітей. А правила поводження з небезпечними знахідками, які прозвучали під час спілкування з журналістами, допоможуть захиститися від небезпеки та подбати про тих, хто поруч.

Говорили цього разу і про теплові удари та інші негативні наслідки впливу високих температур. А правила надання долікарської допомоги постраждалим у таких випадках має знати кожен.

Не оминули увагою і таку важливу тему, як безпека у побуті, зокрема, були надані поради, як облаштувати побут, аби знизити ризики травмування дитини вдома та не допустити пожежі.

Сподіваємося, що усі надані поради та настанови фахівців допоможуть батькам подбати про безпеку дітей під час літніх канікул та уникнути ситуацій, коли знадобиться допомога рятувальників.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool