У Кропивницькому рятувальники організували свято знань з безпеки життєдіяльності

Квітень 10, 2017 | Новини | Переглядів: 882 | Коментарі: 0

10 квітня фахівці Служби порятунку спільно з викладачем навчально-методичного цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області провели для учнів загальноосвітньої школи № 29 м. Кропивницький пізнавальний захід в рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності.

Старшокласники взяли участь у навчальному семінарі, який провів досвідчений викладач навчально-методичного центру. Зокрема школярі дізнались про основні причини виникнення пожеж у побуті та отримали знання про те, як запобігти лихові та як діяти, якщо опинився у екстремальній ситуації. Особливо підлітків застерегли від надмірної цікавості до незнайомих предметів, які можуть виявитись застарілими боєприпасами часів Другої світової війни.

Під час розмови були використані інформаційні слайди, які допомогли дітям краще зрозуміти вкрай важливі тези із розповіді рятувальників та сформувати в свідомості алгоритм правильної поведінки у житті.

Учні середніх класів мали можливість взяти участь у захопливій та рухливій грі-змаганні у формі квесту, який був організований відповідно до тематики правил безпеки у весняний період та проходить таким чином, щоб школярі могли проявити кмітливість, вправність, а також отримали корисні навички та знання, які знадобляться їм впродовж усього життя.

Відповідно до правил квесту, команди-учасниці повинні за маршрутними листами пройти 6 станцій, на кожній із яких виконати певне завдання. Наприклад, станція «Перша допомога» вимагає правильно надати допомогу «потерпілому». Етап «Пошуковий» теж непростий: у приміщенні замасковані муляжі вибухонебезпечних предметів, які потрібно якнайшвидше знайти.

Найменші школярики отримали багато позитивних емоцій, беручи участь у грі-змаганні «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Діти молодших класів мали змогу на короткий час відчути себе справжніми рятувальниками, намагаючись знайти «потерпілого у задимленому середовищі» та змагаючись у вправності й швидкості одягання протигазу. Також школярі показали свою кмітливість, розгадуючи загадки на тематику безпеки життєдіяльності.

Подібні розважально-навчальні заходи не лише формують у школярів різного віку уявлення про професію рятувальника, але й закладають усвідомлення необхідності відповідально ставитись до життя. Тому рятувальники постійно спілкуються із дітьми та вчать їх жити безпечно.


Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool