У Кропивницькому рятувальники долучились до благодійного фестивалю

Вересень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 737 | Коментарі: 0

10 вересня у Ковалівському парку обласного центру відбувся благодійний фестиваль для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, «Мама + Я». 

Більше тисячі діток з усієї області прибули у Кропивницький. Для них було підготовлене справжнє свято: майстер-класи, розваги від аніматорів, спортивні заходи, виставки, концерти тощо.

Кожна дитина, незалежно від віку, могла проявити себе, свій талант, майстерність та отримати поради, консультації, допомогу від професійних артистів, музикантів, співаків, спортсменів – щоб зрозуміти своє покликання, мати змогу реалізувати себе в подальшому в професії.

Рятувальники Кіровоградщини також активно долучились до фестивалю: 16 локацій, що представляють різні аспекти діяльності Служби порятунку, було розгорнуто для дітей. Біля кожної локації співробітники Управління ДСНС в області розповідали відвідувачам про роботу рятувальників, психологів, диспетчерів, лікарів, водолазів Служби порятунку. Крім того, у дітей була можливість дійсно відчути себе в ролі представника певної професії: приміряти спеціальне спорядження, бойовий одяг, передати по рації повідомлення про надзвичайну подію тощо. Також були представлені експонати із виставки-музею Управління, зокрема макети вибухових пристроїв, що замасковані під звичайні речі, застарілі боєприпаси та деформовані від вогню предмети побуту, що були причиною реальних пожеж.

Особливо цікаво було поспілкуватись малечі із начальником Управління полковником служби цивільного захисту Віталієм Миронюком, який відповідав на питання, розповідав про нестандартні випадки із повсякденної служби, ділився досвідом своєї роботи, знайомив дітей із пожежно-рятувальної технікою та оснащенням, яке щодня служить для приборкування вогню і ліквідації інших надзвичайних подій.

Також учасників фестивалю рятувальники запрошували брати участь у конкурсах у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»: на швидкість одягати бойовий одяг, протигаз, спробувати влучити у ціль пожежним рукавом тощо.

Таким чином, відбулось знайомство та зав’язалась тісна дружба рятувальників та дітей, які позбавлені піклування батьків. Можливо, завдяки фестивалю, велику сім’ю Служби порятунку поповнять згодом молоді рятувальники?

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool