У Кропивницькому розповіли, як святкували Різдво і Новий рік більше ста років тому (ФОТО)

Грудень 23, 2021 | Новини | Переглядів: 2045 | Коментарі: 0

Як святкували новорічно-різдвяні свята в Єлисаветграді, під час краєзнавчих студій у бібліотеці Чижевського розповіли краєзнавець Володимир Поліщук та колекціонер Юрій Тютюшкін.

За словами Володимира Поліщука, до кінця XIX століття в нашому місті більш значущим святом було Різдво. Новорічні гуляння були скромними. З початком нового століття ситуація поступово змінюється: новорічні заходи та гуляння стають більш урочистими, ніж різдвяні, і світське свято починає витісняти церковне.

Єлисаветградці влаштовують маскаради та бали, ходять у гості і п’ють шампанське опівночі .Так, у 1909 році Зимовий театр запрошував відвідувачів на святкування Нового року 31 грудня на восьму годину вечора. Нічна програма передбачала кабаре та костюмований бал.

Усі надсилали один одному листівки - як спеціальні новорічні, так і новорічно-різдвяні з привітаннями та побажаннями. 50 листівок зі своєї колекції представив Юрій Тютюшкін. Побачити їх можна у відділі краєзнавства бібліотеки Чижевського. Виставка працюватиме протягом січня.

У Кропивницькому розповіли, як святкували Різдво і Новий рік більше ста років тому

У Кропивницькому розповіли, як святкували Різдво і Новий рік більше ста років тому


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool