У Кропивницькому розповіли про актуальні проблеми ресоціалізації учасників бойових дій

Листопад 09, 2017 | Новини | Переглядів: 870 | Коментарі: 0

Сьогодні у приміщенні Прес-клубу м. Кропивницький відбулась прес-конференція представників Центру ресоціалізації військових «Коловорот», під час якої було представлено актуальні проблеми ресоціалізації учасників бойових дій та шляхи їх рішення за третій квартал поточного року.

Учасники прес-конференції:

Дануца Олександр – почесний Голова ради ГО ЦРВ «Коловорот»
Євген Близнюк – учасник бойових дій АТО, Член ради ГО ЦРВ «Коловорот».
Андрій Фоменко – кризовий психолог, координатор ЦРВ «Коловорот»

Учасники прес-конференції актуалізували нагальні питання ресоціалізації учасників бойових дій АТО в місті Кропивницькому та у Кіровоградській області. Були розглянуті особливості звернень ветеранів АТО та членів їх сімей до ЦРВ «Коловорот» за третій квартал поточного року, акцентовано на особливостях роботи центру за звітній період.

Почесний Голова ради ЦРВ «Коловорот» Олександр Дануца, акцентував увагу на важливому значенні роботи центру в контексті сучасних суспільних змін. Він також підкреслив актуальність системного розвитку ресоціалізації учасників бойових дій на Кіровоградщині й в Україні в цілому.

Член ради ГО ЦРВ «Коловорот», учасник бойових дій (АТО) Євген Близнюк зупинився на особливостях реабілітації та ресоціалізації військових на четвертому році війни, звернув увагу на складності даного процесу в умовах дефіциту робочих місць і складності розвитку власних бізнес ініціатив. Він також вказав на відсутність єдиної стратегії та системи повернення військових до мирного життя в Україні і підкреслив виняткове значення в цьому процесі громадських організацій та ініціативи самих ветеранів АТО.

Координатор та психолог ЦРВ «Коловорот» Андрій Фоменко відзначив важливість процесу ресоціалізації ветеранів АТО, виходячи з соціально-демографічного профілю користувачів послуг центру. Крім того, було представлено особливості психологічного процесу соціально-психологічної адаптації бійців АТО засобами психологічного туризму, різними формами творчих проектів та професійним консультуванням.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool