У Кропивницькому розповідали про традиції святкувань у Японії

Січень 19, 2023 | Новини | Переглядів: 1063 | Коментарі: 0

В кожній країні світу Новий рік святкують по-своєму. Про традиції та особливості січневих святкувань в Японії розповіла гостя нашого міста Тетяна Глотова, викладачка Української чайної групи напрямку Урасенке «Чайна кімната», яка є частиною Міжнародної чайної школи Урасенке, розташованої в Кіото.

Учасники заходу «Січень. Традиції Японії» дізналися про прикрасу кадомацу, яка вважається тимчасовим житлом божества Нового року; про те, як захищаються японці від темних та злих сил за допомогою оберегів шімекадзарі та хорай кадзарі; про традиційні страви та смаколики, які спеціально готують до свят.

Звісно, усіх зацікавило, хто такі чайні люди, хотілося дізнатись про їх гостинність в останній день року, про хацугаму – свято першого чаю в новому році, про обряди першої молитви у храмах та багато іншого.

Тетяна Глотова розповіла про храм Ебісу та вшанування бога багатства, про прохання жінок у святилищі Оказакі дзіндзя або Кроличого храму, про дивовижне січневе цвітіння півонії у Парку Уэно, яке супроводжувалося 3D-прогулянкою по Google maps. За допомогою хромбуків учасники мали можливість самостійно обрати маршрути та локації, які якнайкраще розкрили лаконічність та вишуканість японських храмів та неповторність проектування парків.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool