У Кропивницькому розгорнуто експозицію «Закоханий в Одесу»

Серпень 21, 2019 | Новини | Переглядів: 835 | Коментарі: 0

21 серпня 2019 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Закоханий в Одесу» до 120 річчя від дня народження художника-земляка Леонтія Жаренка (1899-1977).

У теплі літні дні всі шанувальники образотворчого мистецтва, які завітають до обласного художнього музею мають можливість переглянути експозицію робіт Леонтія Жаренка «Закоханий в Одесу».

Леонтій Жаренко народився 23 серпня 1899 року у нашому місті. З 1934 по 1938 роки навчався в Одеському художньому училищі імені М.Б. Грекова. Працював у галузі станкового живопису, переважно в техніці акварелі.
Відкривав свої персональні виставки в Одесі (1964), Миколаєві (1965), Херсоні (1969). У 1973 році роботи художника експонувались на виставці у Марселі (Франція).

З 1938 по 1944 роки та з 1945 по 1949 роки – викладав в Одеському художньому училищі імені М.Б. Грекова. Пішов з життя Л.С.Жаренко 23 квітня 1977 року у м. Одесі.

Провідною темою у творчості художника був образ міста Одеса, яке стало його другою Батьківщиною, в якій художник прожив практично все своє життя. Писав і пейзажі, в яких присутній не тільки чудовий краєвид, а й сам митець з його любов’ю до усього, що пов’язано з цим містом, та бажанням відобразити єдність людини з природою. Леонтій Семенович прагнув наділити море і небо, трави і землю, квіти і вітер своїми власними думками та почуттями. Він захоплено пише Одесу - місто у всій його красі: колоритні вулички, кам’янисті береги, пам’ятні місця, затишні пляжі.
У 2009 році, вперше в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, в залі художників-земляків з нагоди 110-ої річниці від дня народження була відкрита експозиція творів художника.

В експозиції «Закоханий в Одесу» з нагоди 120-ої річниці з дня народження, представлені графічні твори Леонтія Семеновича, які були передані до фондів Кіровоградського обласного художнього музею (картинної галереї) Одеською обласною організацією Національної спілки художників України у 1978 році. Це пейзажі, виконані в техніці акварелі: «Селище Аркадія. Набережна» (1958), картина із серії «Селище, яке зникло. Площа мрій» (1958), «Вечір. Берег поблизу Великого Фонтану» (1960), «Вечір. Скелі поблизу Великого Фонтану» (1961) та робота, написана простим олівцем «Човни на Кошевій» (1943).
Запрошуємо до обласного художнього музею помилуватись творами Леонтія Жаренка та поринути у світ прекрасного.

Тетяна Костенко 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool