У Кропивницькому розгорнуто експозицію «Осінній вернісаж»

Жовтень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 804 | Коментарі: 0

31 жовтня 2017 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Осінній вернісаж» присвячену осінній порі року.

Осінь приходить на зміну спекотному літньому сонцю й радує непередбачуваним погоднім міксом. Ось тільки зігріло своїм теплом «бабине літо», погралося легким павутинням, а тут вже й туманні ранки, дощик, неймовірний запах опалого листя, знову теплі сонячні дні, а потім стає прохолодно…

Та незважаючи на постійні зміни погоди наші погляди захоплено милуються неперевершеним розмаїттям осінніх барв навколо, від яскраво-жовтих до багряно-червоних, а часті дощі тільки посилюють та підкреслюють неймовірну насиченість природних кольорів. Не дивно, що художники активно оспівують пензлем та фарбами цю чарівну пору року на своїх полотнах, а ми маємо можливість насолоджуватися неперевершеними пейзажами, частина яких виконана у пастозній техніці масивними широкими мазками з вдалим поєднанням яскравих кольорів, грою світла та тіні, а також соковитими, «смачними» вже на погляд натюрмортами.

Осінні пейзажі в експозиції презентовані роботами Глущенка М. П. «Дніпро» (1972), Шаповалова С. Г. «Осінь» (1990), «Хутір Надія. Осінь» (2008) та «Хутір» (2012 ), Гуляєва М. І. «Осінній пейзаж з Лаврою» (сер. 1970-х рр.), Горбенка А. О. «Золотий куточок» (2006), Федорова В. О. «Золота осінь у дендропарку» (1968), «Дорога» (1972), Падовської (Олешко) О. М. «Якби мені не тиночки» (2006), Нюренберга А. М. «Етюд. Осінній день» (1913), Полонського Ф. М. «Збережи мою тінь» (2017). Картина Прохорова К. О. «На етюдах» дає можливість споглядати за процесом роботи художниці над створенням осіннього пейзажу.

До гірських краєвидів Карпат восени переносять нас твори Дриги С. А. «Синьовирська галявина» (2012 ), Хвороста А. В. «Полонина» (1994), Беклемішевої І. М. «Новий дім» (1961).

У Горбенка С. А. «Осінь в парку» (2008) та Колесніченка В. С. «Чарівний острів» (2007) хочеться відмітити вдало підібрані ракурси, які органічно поєднують водяну гладь, що віддзеркалює зображення неба та дерев у осінніх шатах й кам’яних брил створюючи казкову атмосферу.

Твір Подобєда В. І. «Після дощу» (1997 ) нагадує нам про холодний осінній дощ, сіре похмуре небо та невід’ємний атрибут – парасольку.
Натюрморти представлені роботами Кіртока О. І. «Натюрморт з раковиною і плодами дикої акації» (2012), Кобця В. І. «Осінній натюрморт» (2011), Марченка І. І. «Айстри і дині» (1960), Федорова В. О. «Натюрморт з капустою» (1958), Гончаренка Ю. Б. «Натюрморт під калиновим кущем» (1988), Демиденка О. В. «Натюрморт» (2011), Хвороста А. В. «Калина з перцем» (2010) та Пухінди Н. М. «Осінь» (2008).
Гармонійне поєднання в експозиції «Осінній вернісаж» пейзажів та натюрмортів створюють неймовірний світ осінніх барв пробуджуючи спогади про прогулянки та смачні дари врожаїв.

Анна Недлінська

31 жовтня 2017 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Осінній вернісаж» присвячену осінній порі року.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool