У Кропивницькому провели масштабну акцію

Жовтень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

12 жовтня громадська організація ТІМО «Відкриті двері» спільно з Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва, в рамках Тижня кодування ЄС, провела масштабну міську акцію, присвячену програмуванню та інформаційним технологіям  «День коду в Кропивницькому».

Акція відбулась в рамках ініціативи Meet and Code, яка впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP.

Тиждень кодування ЄС щорічно проводиться з 7 по 22 жовтня з метою показати молоді, яким цікавим може бути програмування та як можна його використати для втілення ідеї в життя.

Протягом 6 годин учні та студенти навчальних закладів Кропивницького брали участь в різних заходах, присвячених програмуванню.
Під час інтерактивної лекції "Біоміметика: запозичення досвіду у природи" учасники дізналися про пристрої, прилади, механізми та технології, ідеї і основні елементи яких запозичені з живої природи.

Учасники воркшопу з паперового програмування не лише дізналися про те, як це програмувати на папері, але й стали учасниками цікавих конкурсних змагань. Вони відчули себе «попелюшками», розбираючи клавіші комп’ютерних клавіатур за їх призначенням – системні, функціональні, алфавітно-цифрові та клавіші керування курсором. Працювали дешифраторами та намагалися запрограмувати робота на проходження певної дистанції.

В змаганнях з алгоритмічного програмування брали участь команди з 4-х шкіл міста – Гімназії ім. Т. Шевченка, Кіровоградського колегіуму, ЗОШ №8 та НВО «Вікторія-П». Учні швидко та вправно виконали завдання з програмування, за що отримали цінні призи від організаторів.

А головним переможцем стала команда Гімназії ім. Т. Шевченка.
Про нові технології, сучасне програмування, робототехніку та особливості навчання дізналися учасники заходу під час зустрічі з програмістами та викладачами Центральноукраїнського національного технічного університету та Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка.

Можливості сучасних технологій ілюструвала прекрасна виставка робототехніки та програмного забезпечення, створеного студентами та викладачами ЦНТУ. Тут можна було побачити роботу 3D-принтеру, який за 7 хвилин друкував герб України; роботи виконували різні дії (навіть танцювали), а також можна було погратися в комп’ютерні ігри, створені студентами.
«День коду в Кропивницькому» пройшов цікаво та корисно, тож сподіваємось на те, що наступного року ще більше молоді зможе відвідати заходи, присвячені програмуванню.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool