У Кропивницькому провели брифінг щодо безпечного відпочинку на воді

Червень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 713 | Коментарі: 0

22 червня на березі р. Інгул у Кропивницькому відбувся вже традиційний виїзний брифінг та тренінг, під час якого відпочивальники та журналісти дізналися про основні прийоми порятунку на воді, реанімацію потерпілого та ознайомились з роботою водолазів і рятувальників Управління ДСНС в області.

«Статистика Служби з надзвичайних ситуацій свідчить, що, незважаючи на посилену роз’яснювальну роботу, трагічні випадки на воді все ж трапляються. Як по Україні, так і в межах регіону. Зокрема в області з початку року на водних об’єктах загинуло 17 осіб (проти 18 у 2017 році). Серед них – 1 дитина. Тільки у червні загинули 8 людей», – повідомила помічник начальника Управління ДСНС в області з питань зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю лейтенант служби цивільного захисту Оксана Мачак.

Також були названі основні причини нещасних випадків: купання у стані сп’яніння, недогляд батьків за своїми дітьми, переоцінка власних можливостей, коли люди відпливають далеко від берега, стрибають у воду з мостів або дамб, йдуть купатися після тривалого перебування на сонці тощо.

З метою запобігання загибелі людей на водоймах області у період купального сезону 2018 року питання двічі розглядалось на засіданнях обласної комісії ТЕБ та НС та на засіданнях відповідних районних (міських) комісій. На сьогоднішній день органами виконавчої влади та місцевого самоврядування по області офіційно визначено 30 місць відпочинку на воді та проводиться робота по приведенню їх у відповідність Правилам охорони життя людей на водних об’єктах. Водолазно-рятувальною групою Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України в області на даний час уже обстежено дно акваторій 28 місць масового відпочинку громадян.

Під час практичної частини заходу водолази продемонстрували, як рятувати людину на воді. Захоплювати потерпілого потрібно тільки з-за спини – за шию, під руки, за волосся. Якщо потерпілий вже на березі, необхідно одразу надавати домедичну допомогу та викликати швидку. Про це детальніше розповів медичний працівник Служби порятунку. Ротову порожнину постраждалого необхідно звільнити від мулу та води, а потім протягом 15 хвилин проводити реанімаційні заходи, чергуючи натискання на грудну клітку зі штучним диханням. А далі відпочивальники, серед яких переважали діти, вже самі вчилися повертати до життя врятованого.
Крім того, присутні на пляжі ознайомилися з оснащенням рятувальників та водолазів та дізнались про їх роботу.

Впевнені, що почуте й побачене змусить людей замислитися про власну безпеку. Купальний сезон ще триває, тож Управління ДСНС закликає громадян бути обачними та не ризикувати життям!

У ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool