У Кропивницькому презентують раритетне видання

Квітень 22, 2022 | Новини | Переглядів: 1372 | Коментарі: 0

25 квітня 2022 року у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського відбудеться презентація раритетного видання 1936 року «Українська народна пісня».

У створенні збірки пісень брав участь батько українського модерну, розробник українського державного герба, прийнятого Центральною Радою, представник українського ліричного імпресіонізму Василь Кричевський.

Кожна з пісень у збірці супроводжена оригінальною заставкою та кінцівкою, частина яких - графічна перемальовка орнаментальних мотивів з народних розписів, вишивок, килимів, кераміки, інші - оригінальні малюнки народних майстринь Параски Власенко, Тетяни

Пати, Ганни Павленко, Ганни Пилипенко, Надії Білокінь та Ярини Пилипенко.

Про одну з мисткинь, яка виконала для збірки суперобкладинку з квітами і птахами на чорному тлі, розповість членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України Олена Мединська. Вишивку за зразками Параски Власенко пані Олена представить на виставці своїх робіт.

Збірка «Українська народна пісня» виставлена на сайті бібліотеки до Всесвітнього дня книги та авторського права. Початок заходу о 12.00 

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool