У Кропивницькому презентували словник фемінітивів

Грудень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 628 | Коментарі: 0

20 грудня фахівці Служби порятунку Кіровоградщини представили словник фемінітивів, підготовлений Державною службою України з надзвичайних ситуацій у рамках Проекту «Посилення здатності жіночих громадських організацій проводити адвокацію та лобіювання включення антидискримінаційного підходу у реформу сектора безпеки», який реалізує Громадська організація «Інформаційно-консультативний жіночий центр» за підтримки Фонду Підзвітності Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Звісно, найбільш логічним є представлення друкованого слова широким масам у самому центрі просвіти – обласній бібліотеці для дітей та молоді ім. Є. Маланюка. Ця книгозбірня є одним із шанованих партнерів для Служби порятунку Кіровоградщини щодо виховання підростаючого покоління, тому презентацію словника фемінітивів вирішено провести саме тут.

Фахівці прес-служби Управління розповіли працівникам бібліотеки та відвідувачам про значення фемінітивів не лише для сучасної української мови, а й для виховання прогресивної самосвідомості громадян обох статей. Адже застосування фемінітивів у мовленні та на письмі дозволить відновити гендерно-лінгвістичну рівність у суспільстві.

На завершення презентації рятувальники подарували бібліотеці примірники словника.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool