У Кропивницькому презентували проєкт, який реалізується у 10 регіонах України (ФОТО)

Вересень 27, 2021 | Новини | Переглядів: 2823 | Коментарі: 0

27 вересня 2021 року ГО «Обласний жіночий інформаційний центр» спільно із Обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.Чижевського презентували проєкт «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який виконується у співпраці з ГО «Фундація прав людини» за підтримки Інституту зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Проєкт реалізується у 10 регіонах України, серед яких: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Кіровоградська, Сумська, Харківська, Черкаська, Чернігівська та Чернівецька області.

Мир у цифровий час

Мир у цифровий час

Мир у цифровий час

Мир у цифровий час


Координатор проєкту у Кіровоградській області - ЖИВОТОВСЬКА Валентина – голова ГО «Обласний жіночий інформаційний центр», директор КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І.Чижевського», заслужений працівник культури України.

Метою співробітництва у рамках проєкту є реалізація проєктних заходів у Кіровоградській області для посилення професіоналізму лідерів громадських організацій у царині миротворчості, а також розвиток діалогу шляхом посилення блогерства і громадського лідерства задля сприяння примиренню шляхом об’єднання зусиль лідерів громад з різних областей України в єдину платформу.

Метою Програми є:
посилення в суспільстві ідеї діалогу заради порозуміння та примирення як важливої умови сталого розвитку країни, її європейської інтеграції;
підтримка місцевих органів влади та неурядових організацій, що працюють на місцях, для забезпечення політичної, соціальної та економічної участі молоді і жінок у мирному процесі в Україні;
розширення можливостей громадських діячів та посилення їхніх голосів на місцевому рівні;
забезпечення виконання в Україні умов Резолюції 1325 Ради Безпеки ООН, Резолюції 2250 Ради Безпеки ООН та досягнення цілей сталого розвитку до 2030 року;
послаблення напруження та пом’якшення конфліктів у суспільстві шляхом спільної громадської діяльності;
створення простору для повноправної участі людей з усієї України у вирішенні питань, пов’язаних з побудовою миру та встановленням безпеки на національному рівні.

Учасників проєкту чекають різноманітні активності – школи-тренінги, круглі столи, блог-кафе, проєкти амбасадорок, національний радіомарафон, етичний кодекс блогера та багато іншого.
Амбасадори проєкту:
стануть учасниками міжрегіональних шкіл-тренінгів, під час яких розглянуть важливі у сучасному житті теми: «Як стати блогером. Голосніше за слова»; «Молодіжне лідерство як ресурс мирного врегулювання у цифровий час. Моніторинг миротворчого процесу»; «Резолюції РБ ООН 1325 та 2250 в дії. Блогінг та новітні технології»; «Технології ефективної поведінки у конфлікті для молодих лідерів»; «Як стати відеоблогером: короткі відео та стрімінг»;
поділяться своїми знаннями з представниками нашої громади, під час проведення семінарів на теми «Блогерство» та «Молодіжне лідерство як ресурс мирного врегулювання у цифровий час»;
представлять ідеї власних міні-проєктів, які стосуються розбудови суспільного діалогу, громадського лідерства та миротворчества;
започаткують проведення блог-кафе, під час яких розглянуть актуальні питання миротворчества тощо.

Переконані, що громадські ініціативи насправді працюють. Це чудова можливість власноруч робити вагомі справи, відстоювати та захищати інтереси громадян та країни в цілому в різних сферах життя.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool