У Кропивницькому презентували проєкт рейкобуса (ФОТО)

Лютий 17, 2023 | Новини | Переглядів: 2398 | Коментарі: 0

У Кіровоградській обласній військовій адміністрації презентували проєкт рейкобуса, який має на меті покращити транспортне сполучення найвіддаленіших куточків області

У Кропивницькому презентували проєкт рейкобуса

У Кропивницькому презентували проєкт рейкобуса


Проєкт розроблений ініціативною групою на чолі з головою правління Кіровоградської обласної громадської організації "Об’єднання болгар "Нашите Хора" Сергієм Осадчим.

"Завантаженість автомобільних доріг, вимагає від нас вдосконалення транспортного сполучення із західною частиною області. Якісне транспортне залізничне сполучання – це інвестиція у здоров’я, добробут, мобільність, у ділову активність наших громадян," - зазначив під час презентації перший заступник начальника Кіровоградської ОВА Павло Конопко.

Голова правління громадської організації "Об’єднання болгар "Нашите Хора" Сергій Осадчий повідомив, що проєктом передбачається введення в експлуатацію трьох залізничних маршрутів:

Велике кільце (Вапнярка-Рудниця-Гайворон-Голованівськ-Помічна-Кропивницький-Знам’янка-Цвіткове-Тальне-Христинівка-Зятківці-Вапнярка) – протяжністю 783 кілометри;
Мале кільце (Гайворон-Голованівськ-Рудня-Помічна-Кропивницький- Знам’янка- Цвіткове-Тальне-Христинівка-Умань-Зятківці-Гайворон) – протяжністю 600 кілометрів;
Лінійний маршрут (Голованівськ-Ємилівка-Йосипівка-Болеславчик-Підгородня-Помічна-Бобринець-Долинська-Знам’янка-Кропивницький) – протяжністю 444 кілометра.

"Основна ідея – використати наявні потужності існуючого рейкового сполучення. Та задіяти рухомий склад придбаних рейкових автобусів на постійній основі. Звичайно, інфраструктура потребує осучаснення: безпека, швидкість та сервіс. Опитування в найвіддаленіших куточках області підтверджують, що топ-проблемою є транспортна, тобто переміщення в межах Кіровоградщини. Це і дало підгрунтя до формування ініціативної групи зі створення проєкту рейкобуса," - підкреслив Сергій Осадчий.

На заході були присутні народні депутати України Ігор Мурдій та Юрій Кузбит, фахівці залізничної та автомобільної галузей, інженери підприємств, представники Укрзалізниці.


Довідково
Рейковий автобус (рейкобус) - дизель-поїзд малої складової (один-чотири вагони). Рейкові автобуси належать до дизельного моторвагонного рухомого складу і призначені для забезпечення приміських пасажирських перевезень, зазвичай, на неелектрифікованих ділянках залізниць у вигляді автономного поодиноко пасажирського транспортного засобу.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool